Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Új trend

Itt a válási gyűrű, kiderült, miért veszik meg maguknak a nők

2024. május 03.

2 perc olvasás

ELLE

gyűrű válási gyűrű
Itt a válási gyűrű, kiderült, miért veszik meg maguknak a nők
© Shutterstock

A válási gyűrű az új trend. 


Emily Ratajkowski nemrég reflektorfénybe került, amikor újrahasznosította az eljegyzési gyűrűjét, amit még a volt férjétől kapott. A modellnek az egyből most két különálló gyűrűje lett, amit az ékszeriparban most már csak válási gyűrűként emlegetnek. 

A gyűrűk a személyes fejlődésemet képviselik. Nem hiszem, hogy egy nőt meg kellene fosztani a gyémántjaitól csak azért, mert elveszíti a férfit

– mondta akkor a világhírű modell.

Ezt szimbolizálja 

Rachel Akmakjian, a BriteCo ékszerész kapcsolatokért felelős igazgatója és diplomás gemológus úgy írja le a válási gyűrűket, mint "egy korábbi eljegyzési gyűrű vagy menyasszonyi szett, amelyet átdolgoztak és átalakítottak egy olyan darabbá, amely a házasságuk végét szimbolizálja". Bármilyen lenyűgöző is volt az eljegyzési gyűrű, egy szakítás után olyasvalamit képvisel, ami már nem létezik. Akkor miért ne adhatnánk neki új értelmet? 

A válási gyűrűkkel új kontextusba helyezhetjük az ékszerek jelentőségét, és új kezdetet jelentenek viselőjük számára

– magyarázta a szakértő. 

Hasonló az eljegyzési vagy jegygyűrűhöz, de inkább a kapcsolatból való kilépést jelzi, mint a kapcsolatba való belépést

– tette hozzá. 

Így tehetjük egyedivé 

A szakértő szerint a válási gyűrű személyre szabásának kulcsa, hogy olyan elemeket válasszunk, amelyek rezonálnak az élményeinkre, és szimbolizálják a gyógyulás és az önmegismerés felé vezető utat. Érdemes egy ékszerész segítségét kérni, aki olyan gyűrűt tervezhet, ami tükrözi a személyiségünket és a gyógyulásunkat. A válási gyűrű stílusa a személyes ízléstől és érdeklődéstől függően változhat.  

Ha a válógyűrű pántjába egy jelentőségteljes üzenetet, dátumot vagy mantrát vésünk, az emlékeztetőül szolgálhat az erődre és a rugalmasságodra, miközben továbblépsz

– javasolta Rachel Akmakjian.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves