Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

File for divorce

4 ok, amiért a férfiak szinte mindig válni akarnak

2023. február 26.

3 perc olvasás

ELLE

férfiak válás házasság
 4 ok, amiért a férfiak szinte mindig válni akarnak
© Shutterstock

Ezek a top leggyakoribb okok, amiért a férfiak a válás mellett döntenek. 


Habár a válást a legtöbb esetben a nők kezdeményezik, ettől függetlenül rendkívül fontos beszélni arról, hogy melyek azok az okok, amelyek egy férfit arra vezetnek rá, hogy lezárja a házasságát. Most eláruljuk, hogy mi a 4 leggyakoribb indok, amit a férfiak a feleségüknek mondanak, amikor szakítanak. 

1. A megcsalás

A megcsalást gyakran a válás okaként emlegetjük, de az igazság az, hogy valójában inkább csak egy tünete a megromlott házasságnak. Általában azoknál a házaspároknál, akiknél megcsalás történt bármelyik részről, már korábbi más problémák is fennálltak a kapcsolatban, amelyek nem lettek megoldva. Ennek ellenére a férfiak gyakran zárják le a házasságot, ha a feleségük megcsalja őket, mert a kutatások azt bizonyítják, hogy nehezebben képesek feldolgozni, ha hűtlenek voltak hozzájuk. 

2. Az elismerés hiánya

Ha egy férfi hosszú évekig tűr, és úgy érzi, hogy az elismerés teljes hiánya lépett fel a házasságban, akkor bizony elképzelhető, hogy ki fog sétálni az ajtón. Férfiként és nőként egyaránt nehéz megélni, ha állandóan azt érzi valaki, hogy alulértékelik vagy valamiért neheztelnek rá. Habár a szeretetnyelve mindenkinek más, egy kapcsolatban nagyon fontos az elismerés és a dicséret a másik fél felé.

3. A testi kontaktus teljes hiánya

Ez az állapot gyakran azoknál a házaspároknál lép fel, akik szülők lettek, pedig a gyerekek születése egyáltalán nem indokolja azt, hogy fizikai érintéssel ne fejezzük ki a szeretetünket. Sok pár nem csupán a hálószobában szűnik meg létezni egymás számára, de akár már a reggeli puszik vagy a kézfogás is elmarad. A férfiak gyakran ezt úgy élik meg, hogy a párjuk szexuálisan már nem vonzódik hozzájuk. 

4. Az elköteleződés hiánya

Egy nemrégiben készült tanulmányban a párok körülbelül 95%-a az elkötelezettség hiányát említette a válás okaként. Mit is jelent ez valójában? Arról van szó, hogy amikor egy házasság problémákkal néz szembe, akkor általában abban az esetben sikerül megoldaniuk őket, ha mindkettőjük elkötelezett a másik felé, és az iránt, megtalálják a megoldást. Ha egy férfi azt érzi, hogy a felesége egyáltalán nem elkötelezett, tehát lényegében nincsen meg a csapatmunka, akkor ő is hamar feladja a próbálkozást. 

Ha a megmentés a cél

Egy házasság megmentésénél a legfontosabb, hogy a párok a valódi okokat és problémákat ismerjék fel, oldják meg együtt. Szintén fontos mindenkinek rájönni arra, hogy a partnere is emberből van, aki követ el hibákat, mert senki sem tökéletes. Ha a probléma túl nagy ahhoz, hogy ketten megbirkózzanak vele, érdemes házassági tanácsadó segítségét kérni.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves