Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Válás

„Összetörtem a válás miatt, és most kiderült, hogy a volt férjem a legjobb barátnőmmel randizik”

2023. május 16.

3 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

párkapcsolat válás házasság legjobb barátok
„Összetörtem a válás miatt, és most kiderült, hogy a volt férjem a legjobb barátnőmmel randizik”
© Forrás: Shutterstock

Egy kétségbeesett nő segítséget kért, mert úgy érzi, hogy a volt férje elárulta, amikor a válásuk után viszonyba kezdett a legjobb barátnőjével, és fogalma sincs, hogyan birkózzon meg a helyzettel.


A Mirror tanácsadójától, Coleen Nolentől kért segítséget az a nő, aki úgy érzi, hogy elárulta a férje és a legjobb barátnője is, amikor a válás után összejöttek. Az önbizalma egyébként is kevés, borzasztó állapotba került a válás után, de ez csak további problémákat és lelki terheket eredményezett.

Hogyan lehet túllépni a váláson?

A nő így írta le a helyzetet:

„40 év körüli nő vagyok, és körülbelül másfél éve szakítottam a férjemmel. A válási folyamat szörnyű volt, és időnként teljesen összetörtnek éreztem magam. Az ő döntése volt, hogy távozik, amit azzal indokolt, hogy elmúlt a szerelem, és boldogtalannak érzi magát, nem volt hajlandó elmenni egy párterápiára sem. Inkább elköltözött, én pedig a közös lakásunkban maradtam a 10 és 12 éves gyerekeinkkel.

divorce
Forrás: Shutterstock

Őket is nagyon megviselte a válás, a lányom iskolai eredményei leromlottak, a fiam pedig folyton csak az apját emlegeti. Hétvégenként együtt vannak a férjemmel, de megnehezíti számukra a helyzetet, hogy az apjukkal csak sms-ben kommunikálunk egymással.

Most az okozza számomra a legnagyobb problémát, hogy a férjem múlt héten felhívott, és elmondta, hogy együtt vannak a legjobb barátnőmmel, és hamarosan össze fognak költözni. Azt akarta, hogy tőle tudjam meg, és ne valaki mástól. Talán dicséretet vár?

Most már biztos vagyok benne, hogy házasságunkat a barátnőm tette tönkre. De fogalmam sincs, mit kezdjek ezzel az információval. Már éppen kezdtem összeszedni magam, de ez most megint a padlóra küldött. Szeretnék tanácsot kapni, hogyan léphetnék túl ezen.”

Nem érdemes a múlton rágódni

Coleen Nolen az alábbi tanácsot adta:

„A fájdalmad és a dühöd természetes érzések ebben a helyzetben, és nem is tudok olyasmit mondani, ami enyhítené ezeket, de az biztos, hogy túl kell lépned a férjeden. Két ember, akiket szerettél, átvert és cserbenhagyott, de hidd el, hogy idővel minden könnyebb lesz. Később más szemszögből fogod majd látni a helyzetet, és ez megkönnyíti azt is, hogy elengedd a múltat.

divorce
Forrás: Shutterstock

A gyerekek előtt ne nyilatkozz negatívan az apjukról, mert ezzel mindenkinek csak ártanál, legfőképp a gyerekeidnek. Nekik érezniük kell, hogy a szüleik továbbra is szeretik őket, még akkor is, ha egymásba már nem szerelmesek. Gondolj arra, hogy erősnek kell maradnod, hogy felneveld őket.

A volt férjeddel csak annyit beszélj, amennyit feltétlenül szükséges a gyerekek miatt, a barátnődnek pedig mondd el, hogy elfogadod a döntését, de ne várja, hogy jó barátságot ápoljatok a jövőben. Légy erős, és csak előre nézz!”

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves