Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Vonzalom

Így mentheted meg a kapcsolatodat, ha már nem vonzódsz a párodhoz

2022. november 21.

2 perc olvasás

ELLE

párkapcsolat párkapcsolat szakaszai vonzalom szexuális vágy
Így mentheted meg a kapcsolatodat, ha már nem vonzódsz a párodhoz
© Fotó: Getty Images

A párkapcsolat elején érzett vonzalom a legtöbb esetben idővel halványul, ami nem újdonság, és mondhatni a kapcsolat velejárója. Ám előfordul, hogy a szexuális vonzalom is teljesen eltűnik, ami már egy nagyobb probléma. 


A legtöbb ember a párkapcsolat kezdeti szakaszait különlegesnek éli meg. Hiszen ilyenkor a felek nagyon vonzódnak egymáshoz, szinte alig tudják a másikat elengedni. Ez teljesen normális, ahogyan az is, hogy ez a fajta vágy az idővel csökken. Belépnek a mindennapi teendők, kicsit rutinszerűvé válik az egész. Ilyen esetben legtöbbször nincs ok az aggodalomra, de, ha eltűnik a szexuális vonzalom, az már okod adhat a problémára. 

Így hozható vissza a vonzalom

A szakértő azzal kezdni, hogy a szexuális vonzalom csökkenése egy teljesen általános dolog a hosszú párkapcsolat esetén. A legtöbb párnál megtörténik, akkor, amikor visszakerülnek a normális életükbe. 

Több tényező befolyásolja, ám legtöbbször abban az esetben következik be, amikor az egyik fél elvárásai, szükségletei nem teljesülnek. Ebben az esetben sokan visszahúzódnak, főként, ha azt érzik, hogy korábban közölték a partnerükkel, hogy mire vágynak, mégsem vette azt figyelembe. Ez egy természetes válasz. 

A másik oka, amiért csökkenhet a vonzalom, hogy a felek úgy érezhetik, a partnerük elengedte magát. Az elhanyagolt fizikai egészség és a higiénia hiánya a másik fél szemében a tiszteletlenség egyik jele lehet. 

A szakértő azt is elárulja, hogy könnyebb a vonzalmat fenntartani, ha a felek nem élnek együtt. Ilyen esetben kevésbé válik hétköznapivá a kapcsolat, jobban megmarad az izgalom, és legtöbbször gyakoribbak a romantikus gesztusok. 

Természetesen a vonzalom csökkenése nem jelenti azt, hogy vége a kapcsolatnak, mivel vissza lehet hozni. A szakértő elárulta, hogy elsőként tisztázni kell, mi okozta a problémát. Előfordulhat például, hogy kevés időt töltöttek együtt a felek, ilyenkor jó megoldás, ha többet vannak kettesben. Rendkívül fontos a kommunikáció, enélkül nem fog működni a dolog, ahogyan az őszinteségről sem szabad megfeledkezni. 

Ha pedig a lapossá vált szexuális élet okozza a problémát, akkor érdemes tisztán, érthetően kommunikálni az igényekről, és esetleg újdonságokat kipróbálni az ágyban

Az esetek többségében visszahozható az vonzalom, kivéve akkor, ha valami komoly probléma áll a háttérben. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves