Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PÉNZ

„Elegem van abból, hogy a férjem összes számláját én fizetem”

2023. február 02.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

kiadás férj házasság pénz vallomás férj és feleség
„Elegem van abból, hogy a férjem összes számláját én fizetem”
© Getty Images

A pénzügyek még a jól működő házasságokban is okozhatnak feszültséget. Az alábbi bejegyzés írója viszont az sérelmezi, hogy szinte a férje összes kiadását neki kell fizetnie. 


Nagy felháborodást váltott ki egy névtelen felhasználó levele, amiben az anyagi helyzetükről ír. A férj nem száll be a közös kiadásokba, számlákat nem fizet, sőt, bizonyos esetekben a feleségnek kell finanszíroznia az férfi hobbijait, vagy váratlan kiadásait. 

Sokakat meglepett a férj felelőtlen pénzkezelése

A nő azzal kezdi a beszámolóját, hogy 10 éve házasok, az elmúlt öt évben pedig ő vált a családfenntartóvá. A férje ekkor vesztette el az állását, és úgy döntött, nincs szüksége másikra. Azóta különféle projekteken dolgozik, ami nem eredményez rendszeres bevételt. Ezzel szemben a nő teljes állásban dolgozik, mellette van egy kisebb vállalkozása, amivel plusz pénzre tehetnek szert. Amire szükségük is van, mivel két gyereket nevelnek. 

Eleinte a megkeresett pénz nagyobb részéből számlákat fizettünk, vagy a megtakarítási számlánkra tette. De ez az elmúlt egy-két évben megtorpant. Van jövedelme, de nem járul hozzá a háztartáshoz. Az általa keresett pénz a saját számlájára kerül, és az ő pénze. 

A feleség leírja, hogy mindkettőjüknek van saját számlája, illetve van egy közös, melyre mindketten utaltak rendszeresen pénz. Ám ez megszűnt, csak a nő utal erre a számlára, ebből fizetik a háztartás költségeit.

Meglehetősen drága tárgyakat vesz magának, és alkalmanként a közös számlánkat is igénybe veszi, vagy pénzt kér tőlem. A legutóbbi fizetéséből nem fizette be a számlákat, vagy utalt a közös számlára. Nem fizette be az autója hitelét, ezt a közös számláról fizette. Ezután eszébe jutott, hogy új telefont szeretne, a csomag összegét pedig a közös számlánkról vonják. Mindezt nem beszélte meg velem. 

A nő elárulta, hogy mostanában még rosszabb lett a helyzet, mivel a férje elkezdte kérdezgetni, hogy mire költi a pénzét. Javasolta neki, hogy spóroljon, így több jut majd a közös számlára. A nő beszámolója megdöbbentette az embereket, ennek ellenére megpróbáltak neki hasznos tanácsokat adni

Talán meg kellene fontolnod, hogy mindkettőtök összes pénze közvetlenül a közös számlára kerül, a megtakarításokat és a számlákat így könnyebb lenne fizetni

– írta az egyik kommentelő. 

Ezentúl az összes megkeresett pénznek a számládra kell kerülnie. Vezess egy táblázatot arról, hogy mennyit fizetsz havonta minden számlára és kiadásra, ezt bármikor megoszthatod vele, amikor pénzhiányra panaszkodik. Ha pénzre van szüksége, hogy kifizesse az autóját és egyéb személyes kiadásokat, akkor azt tőled kell kérnie, és megmutathatod neki a táblázatot

– fejtette ki egy másik internetező. 

A legtöbben úgy vélik, a nőnek komolyan le kell ülnie a férjével és átbeszélni a pénzügyeket. Nagyon önző, nem gondol senkire, még a gyerekekre sem. Emellett kiemelték, hogy tiszteletlen, ezért csakis a kommunikáció segíthet. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves