Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Férj, feleség és a többiek

4 pár vallomása arról, hogy miért döntöttek a nyitott házasság mellett

2022. szeptember 28.

2 perc olvasás

ELLE
szerelem házasság párkapcsolat vallomás nyitott házasság
4 pár vallomása arról, hogy miért döntöttek a nyitott házasság mellett
© Shutterstock

Manapság egyre többen döntenek a nyitott házasság mellett. 


A nyitott házasság nem csak arról szól, hogy a partner engedélyt ad arra, hogy valaki mással is ágyba bújjunk. Valójában az ilyen kapcsolatok sokkal többről szólnak: kommunikációról, bizalomról, függetlenségről és határokról. Habár sokan elképzelhetetlennek tartják, hogy belemenjenek, de azok a párok, akik bevállalták, sok esetben úgy érzik, hogy pozitív irányba változott meg a kapcsolatuk

Íme, 4 pár vallomása

1. 

Mindketten annyi szabadságot kaptunk, amióta elkezdtünk más emberekkel is találkozgatni. Sokkal őszintébbek is vagyunk egymással, valamint érzelmileg is közelebb kerültünk egymáshoz, annak ellenére, hogy lefekszünk más emberekkel. Meglepő, de a nyitott kapcsolat több jót adott nekünk, mint rosszat.

2.

Annyira elszakadtunk egymástól, hogy utáltuk, amikor minden este együtt feküdtünk le. A feleségem és én nem tudtuk megérteni egymás szexuális szükségleteit, és ez tovább rontotta a szakadékot közöttünk. De mióta másokra tereltük a figyelmünket, és csak kapcsolatunk érzelmi oldalára koncentráltunk, végül közelebb kerültünk egymáshoz. Sokkal jobban ki tudtuk elégíteni szexuális igényeinket.

3.

Mindketten elkezdtünk több figyelmet és szeretetet szentelni egymásnak, amikor egymással vagyunk. Abban a pillanatban, amikor kimegyünk otthonról, a szexuális életünkre koncentrálunk. És ez segített abban, hogy kapcsolatunkat még jobban előtérbe helyezzük.

4.

Mások számára furcsán hangzik, de nyitott kapcsolatban élni, ha távkapcsolatban is élsz, az a legjobb dolog, ami valaha volt. Van spontaneitás. Ha mindketten fizikai érintésre van szükségünk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, akkor megtehetjük. De amikor szükségünk van egymás érzelmi és mentális jelenlétére, kapcsolatba lépünk egymással. Ez az egyensúly a lényeg. Nagyon jól érezzük magunkat nyitott kapcsolatban.

Nem való mindenkinek

Ahhoz, hogy egy nyitott házasság működjön rengeteg mindenre szükség van. Sok esetben megeshet, hogy az egyik fél úgy érzi, hogy a partnere szexuális téren többet kap valaki mástól, vagy esetleg attól fél, hogy érzelmileg is kötődik. Ennek az is az oka, hogy egy idő után nehéz elkülöníteni, hogy a szexuális kapcsolatot ne járjon együtt érzelmekkel. A párok másik nagy félelme sok esetben az, hogy tabutémának számít a nyitott házasság vagy kapcsolat gondolata és attól tartanak, hogy a környezetük elítélné őket érte. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves