Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MOVIE NIGHT

Ők a legtoxikusabb szerelmespárok a filmtörténelemben

2022. szeptember 04.

4 perc olvasás

Kovács Gréta

gázláng utazók Grease romantikus film szerelmes film filmklasszikus
Ők a legtoxikusabb szerelmespárok a filmtörténelemben
© George Rose / Getty Images

Nem minden romantikus mozi ér úgy véget, mint egy tündérmese: vannak olyan szereplők, akiknek fenekestül felfordul az életük egy-egy mérgező kapcsolat miatt. Rájuk úgy emlékezünk, mint a filmtörténelem legtoxikusabb szerelmespárjaira!


Mindenki boldogan gondol vissza a legendás és romantikus filmbeli szerelmi történetekre: a Titanic szerelmespárjától, Rose-tól és Jacktől kezdve egészen a Twilight-saga Alkonyatában szereplő vámpír, Edward és Bella különleges románcára. A dolgok azonban nem mindig alakulnak úgy, mint a tündérmesékben, sőt! Vannak olyan szereplők, akikből a legrosszabb énjük bújik elő egy-egy szerelem kapcsán, de olyan is akad, akiknek feje tetejére áll az egész élete egy romantikus szál miatt.

Következzenek most a filmtörténet legtoxikusabb szerelmespárjai!

IMDb © 1978 - Paramount Pictures
IMDb © 1978 - Paramount Pictures

Grease (1978)

A filmtörténet egyik legelszomorítóbb jellemváltozásának lehetünk tanúi! A világhírű musical tökéletesen bemutatja, hogy egy szerelem mennyire képes fenekestül felforgatni az ember életét és megváltoztatni énjét még akkor is, ha csak egy rövid, de annál szenvedélyesebb románcról van szó.

*SPOILER* A film végén az addig csendes és jólnevelt Sandy-ből (Olivia Newton-John) a nyári szerelme, Danny (John Travolta) kedvéért kihívó és merész, bőrdzsekis és cicanadrágos buja nőci lesz, akiből rá sem lehetne ismerni a régi énjére.*SPOLIER VÉGE* 

IMDb - Jaimie Trueblood © 2016 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.
IMDb - Jaimie Trueblood © 2016 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

Utazók (2016)

A film nem is lehetne jobb példája a kényszeres és önző, soha meg nem változtatható párkapcsolatnak. Bár a film egy romantikus sci-fi mozinak lett szánva, inkább egy erőltetett bemutatása a kényszerített szerelemnek.

*SPOILER* Mikor egy űrhajón utazó lefagyasztott emberek közül az egyik férfi, Jim (Chris Pratt) felébred, egyedül találja magát a világűrben, míg mindenki más még 90 éven át alszik. Egy éven át őrlődik a magányban, mikor úgy dönt, hogy ő is felébreszt egy számára tetsző, szimpatikus nőt, Aurorát (Jennifer Lawrence), hogy együtt éljék le az életüket. A nőnek nem sok választása van: vagy beleszeret az idegen férfiba vagy visszamegy aludni és hátrahagyja egyedül meghalni a férfit, a jövőben aztán küzdve az örökös lelkiismeret-furdalásával. *SPOILER VÉGE* 

IMDb - Claire Folger/ Courtesy of 20th Century Studio - © 2022 20th Century Studios. All Rights Reserved.
IMDb - Claire Folger/ Courtesy of 20th Century Studio - © 2022 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Mélyvíz (2022)

Ben Affleck legújabb filmje, amit előző szerelmével, Ana de Armas-szal forgatott, a velejéig romlott és erkölcstelen szerelemről szól, ahol semmi sem szent és ahol semmi sem számít. Ha létezik a világon toxikus párkapcsolat, akkor ez az.

*SPOILER* A filmben a férj elhajlási engedélyt ad feleségének, cserébe viszont a nő minden egyes szeretőjét megöli. A film végén aztán kiderül, hogy a nő végig tudott minderről és ő is legalább akkora szadista sorozatgyilkos, mint a férje. *SPOILER VÉGE*  

IMDb - Photo by Scott Garfield - © 2010 Dear John, LLC. All Rights Reserved.
IMDb - Photo by Scott Garfield - © 2010 Dear John, LLC. All Rights Reserved.

Kedves John! (2010)

Nicolas Sparks könyvadaptációja akár a véget nem érő, tökéletes szerelem példája is lehetne, ehelyett egy egészen zavaros románcnak leszünk a tanúi, ahol az önzőség, a düh, a türelmetlenség és a makacsság felülírja a színtiszta érzelmeket.

*SPOILER* Röviden, John (Channing Tatum) katona a különleges alakulatnál, Savannah (Amanda Seyfried) pedig egy főiskolás lány, akik több időt töltenek külön, mint együtt. Amíg a férfi a fronton van, a távkapcsolatot hirtelen feladja a lány és feleségül megy édesapja rákbeteg barátjához, hogy ápolni tudja a férfit. A film azzal ér véget, hogy John hazatér a frontról és véletlenül találkozik Savannah-val. SPOILER VÉGE

IMDb - © 1944 - Warner Bros. All rights reserved.
IMDb - © 1944 - Warner Bros. All rights reserved.

Gázláng (1944)

Minden idők egyik legsúlyosabb, legbetegebb szerelmi története, ahol a szerelem csak látszat, minden más pedig csak képzelet azért, hogy az egyik fél megszerezhesse a családi kincseket és a bődületes vagyont. A végén viszont győz a jó, a film pedig happy enddel zárul. 

*SPOILER* Adott egy frissen házasodott pár, akik a feleség gazdag nagynénjé örökölt, kincsekkel ódon birtokára költöznek. Az idő múlásával azonban kiderül, hogy a férj gonosz és ő ölte meg a feleség nagnényjét azért, hogy övé legyenek a kincsek. Kész rémálomba és őrületbe kergetni a feleségét, aki végül az ép elméjében is kételkedni kezd.*SPOILER VÉGE* 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves