Quantcast

HŰSÍTŐ

Az olasz szóda az idei tavasz nagy slágere

Az olasz szóda az idei tavasz nagy slágere
© instagram/kitchenbitssudbury

Itt a tavasz, a melegebb napokon pedig jól jöhet egy kis édeskés frissítő: erre tökéletes választás lehet az olasz szóda.

Ha az a fajta ember vagy, aki kedveli a legegyszerűbb dolgok kissé kifinomultabb, néhol extrémebb változatát, akkor az olasz szóda neked is a kedvenced lesz. Ugyan a frissítő nem Olaszország egyik nemzeti itala, az országba vándorolt vendéglátósoktól származik. A világon először az ő bárjukban, a Toraniban volt kapható. 

Három összetevőből álló csoda: az olasz szóda

1925-ben kapott még nagyobb népszerűséget, amikor San Francisco-ban is terjedni kezdett. Az ital elkészítése igazából a világ egyik legegyszerűbb dolga, egy kis szódára és szirupra van hozzá szükség. Ekkor jön a csavar az egészben, tejszínhabot adnak hozzá a krémesebb végeredmény érdekében. 

Az, hogy milyen ízű lesz, teljesen a te döntésed. Egy egység szódához ízlés kérdése, hogy mennyi szirupot teszel, majd 3 kanál tejszínhab következik. Ha szeretnél még frissítőbb nyári italt fogyasztani, akkor készítsd el azt a verziót, amelyet már a franciák fejlesztettek tökéletesre. Ekkor még egy gombóc fagyi nagyot tud dobni az összhatáson, ekkor azonban már inkább olyan lesz, mint egy friss desszert a legmelegebb napokra. 

Via

Még több ínycsiklandó ital

Esetünk a ginstruktorral

Holdfényes vacsorák, vízparti koktélozás

Árt a szervezetünknek a féktelen nyaralásos evés-ivás