Egyszerűen finom, és tudjuk, mi van benne
Kevés olyan embert ismerek, aki ne szeretné a nutellát. Vannak olyan ismerőseim, akik csokoládé- és mogyoró-fanatikusok – ők nem tudnának meglenni nélküle, de ismerek olyat is, aki szerint a palacsinta csakis ezzel a töltelékkel fogyasztható. Nálam elsősorban a borús őszi estéken kerül elő: önmagában, kanalazva, egy jó film társaságában igazi lélekvidító. Ezért is örültem annyira, amikor Nyammm blogján nem is olyan régen rábukkantam ennek a finomságnak az otthon elkészíthető változatára.
Hozzávalók:
120 g pörkölt mogyoró
120 g porcukor
35 g keserű kakaópor
100 g vaj
4 evőkanál sűrített tej
2 evőkanál méz
1 evőkanál tejszín
1 teáskanál vaníliakivonat
kávédaráló
botmixer
Elkészítés:
Először a mogyorót kell óvatosan megpirítani egy serpenyőben, hogy ne égjen oda, majd kezdődhet a darálás. A lényeg pedig pont ebben rejlik: fontos, hogy a mogyorót a porcukorral krémesre aprítsuk, apránként adagolva. Ezután a vajat, a sűrített tejet, a mézet, a tejszínt és a vaníliakivonatot lassú tűzön össze kell melegíteni, és amikor egyneművé válik, félretenni. Végül már csak annyi a dolgunk, hogy a kakaót és a mogyorós cukrot hozzákeverjük, majd botmixerrel még egy kicsit pépesítsük. Maximum egy óra, és a hűvös esték hű társa házilag is elkészül (kb. két 200 grammos befőttes üveg), ráadásul pár napig a hűtőben is megmarad, feltéve, ha kibírjuk annyi ideig nélküle.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!