Quantcast

Jeen-Yuhs

Kanye West életéről szóló dokumentumfilm érkezik a Netflixre

Kanye West életéről szóló dokumentumfilm érkezik a Netflixre
© Rich Fury/VF20

A február 16-án bemutatásra kerülő Jeen-Yuhs West életének és zenei karrierjének 21 évét öleli fel.

Miközben a Kim Kardashiantól való válása és a Julia Foxszal folytatott pörgős románca miatt került a címlapokra, Kanye West legközelebb egy új Netflix-dokumentumfilm főszerepében kerül majd a szemünk elé. A Clarence "Coodie" Simmons és Chike Ozah rendezők által készített Jeen-Yuhs, a TIME Studios háromrészes projektje a rapper életének 21 évét öleli fel, és eddig soha nem látott archív felvételeket tartalmaz.

A filmes duó, ismertebb nevén Coodie & Chike korábban West néhány 2000-es évek eleji klipjét rendezte. A Sundance-en megjelent szinopszis szerint Coodie először Jermaine Dupri születésnapi partiján kezdte el interjúvolni Westet 2002-ben. Ami ezután következett, az egy évtizedes utazás volt a rapperrel, producerrel, divattervezővel és ellentmondásos popkulturális ikonnal.

A hír, hogy a Netflix megszerezte a címet, 2021 áprilisában érkezett. A Variety akkor arról számolt be, hogy a felvételek West karrierjét, 2020-as sikertelen elnökjelöltségi pályázatát és édesanyja, Donda West halálát fogják feldolgozni. De mit tudunk azóta?

Mikor lesz a Jeen-Yuhs premierje?

A doku premierje február 16-án, szerdán várható a Netflixen. Háromhetes eseményként hirdetik, így valószínűleg a részek hetente fognak megjelenni.

Vannak már trailerek?

Bizony! A Netflix eredetileg 2021 szeptemberében osztotta meg a Jeen-Yuhs első részletét, melyben West 2002-ben látható, amint Mos Def-fel beszélgetnek a Two Words című kollabjukról.

A hivatalos trailer 2022 januárjában érkezett, ami további klipeket mutatott be a sorozatból, néhányat még egészen 2002-ből. A montázsban feltűnik West, amint Rhymefesttel beszélget, Pharrell Williamsszel, az állkapcsát kezelik, miután túlélt egy autóbalesetet, JAY-Z-vel alkot a stúdióban, táncol az édesanyjával, Dondával, elindítja a The Life of Pablo-t Kid Cudival, és még sok minden mást. Itt meg is tudod nézni:

Forrás: Elle