Quantcast

#Docu

A legjobb zenei dokumentumfilmek a Netflixen

A legjobb zenei dokumentumfilmek a Netflixen
© LUCIO TAVORA / AGENCIA A TARDE / Agencia Estado via AFP

Megérint, feldob és könnyet csal a szemedbe – az alábbi zenei dokumentumfilmek garantáltan nem hagynak hidegen egyetlen nézőt sem! 

A műfaj nem összekeverendő a koncertfelvételekkel – a zenei dokumentumfilmekben ugyanis nemcsak egy-egy előadásból kaphatunk ízelítőt, de a kulisszák mögé, sőt a zenészek lelki világába is bepillantást nyerhetünk. A Netflixen pedig bőven van miből válogatni, a poptól a rapig számos műfaj rajongói kerülhetnek közelebb szeretett zenészeikhez.

Miss Americana

A countryénekes kislányból 11-szeres Grammy-díjas előadóvá avanzsált Taylor énekesként és dalszövegíróként is hihetetlen sikereket tudhat maga mögött. A róla forgatott dokumentumfilmból megismerhetjük a nőt és a hangja mögött rejlő erőt is.

Homecoming

A 28-szoros Grammy-díjas énekesnő érzelmes utazásra hív – több mint kétórás dokujában a 2018-as Coachella fesztiválon tartott fellépését követhetjük nyomon, a koncert ötletétől kezdve addig, amíg az egyfajta kulturális forradalommá nőtte ki magát.

Blackpink: Light Up The Sky

A 2016-ban alapított dél-koreai lánybanda a k-pop meredeken felfelé ívelő népszerűségének köszönhetően az elmúlt években világszerte berobbant a köztudatba. A dokuban a tagok elmesélik, milyen nehézségeken és kihívásokon kellett átküzdeniük magukat a világhírnév felé vezető úton.

Britney kontra Spears

Nemcsak a rajongók, hanem szinte az egész világ egy emberként drukkolt tavaly Britney Spearsnek, hogy 13 év után kiszabaduljon apja gondnoksága alól, és saját kezébe vehesse élete irányítását. A kilencvenes évek egyik legnagyobb popsztárjáról készült filmben exkluzív interjúkon keresztül tárul elénk a szabadságért folytatott kétségbeesett harca.

Excuse me, I love you

Az első számú tiniikon Sweetener című világ körüli turnéjának londoni állomásán engedte be a kamerákat a kulisszák mögé, hogy megmutassa a rajongóknak a csillogás mögött lapuló könnyeket és verejtékcseppeket. „Ez a turné idén megmentette az életemet” – mondja táncosai körében Ariana az egyik jelenetben.

Nézd anya, repülök

Több mint egy évvel a tragikusan végződött fesztiválja előtt követték a kamerák a rappert, miközben Astroworld című lemezének munkálatai közben megküzdött az apaság és a karrier közötti ellentétekkel.

In Wonder

„Csak egy egyszerű srác vagyok, aki imádja a zenét” – mondja a dokumentumfilm előzetesében az a Shawn Mendes, akit a Time magazin 2018-ban a világ 100 legbefolyásosabb embere közé is beválasztott, és világszerte több mint 66 millióan kíváncsiak a mindennapjaira az Instagramon. A legutóbbi világ körüli turnéján mesélt a kameráknak őszintén sztárságról, kapcsolatairól és zenei terveiről.

Forrás: Elle