Quantcast

Watchlist

Hét sorozat, amit erősen ajánlunk, ha imádtad a Szex és New Yorkot

Hét sorozat, amit erősen ajánlunk, ha imádtad a Szex és New Yorkot
© HBO Max

Carrie Bradshaw utánozhatatlan, ahogy a Szex és New York is, de ez nem azt jelenti, hogy soha többet nem fog magával ragadni egyetlen sorozat sem. Az alábbi szériák mind a női összetartás és a barátságok köré épülnek, akárcsak a SATC, így hát érdemes adni nekik egy esélyt.

Merész csajok (The Bold Type)

Könnyed, de erősen feminista történet, tele hűséges barátságokkal és életörömmel. A széria három fiatal nő történetét követi nyomon, akik ugyanannál a női magazinnál kapnak állást, ott barátkoznak össze. (A főnökük karakterét a Cosmopolitan magazin legendás amerikai főszerkesztője, Joanna Coles ihlette.) Jane, Kat és Sutton támogatják egymást, miközben fáradhatatlanul dolgoznak a Scarlettnél, kiállnak magukért az irodában, és felfedezik a szexualitásukat, az identitásukat, valamint azt, hogy mit is szeretnének az élettől.

Emily Párizsban (Emily in Paris)

A Netflix jelenlegi egyik legnagyobb sikersorozatának közös metszete is van a Szex és New Yorkkal: mindkét sorozat írója Darren Star, emellett az eredeti SATC és az Emily in Paris ruháit is Patricia Field álmodta meg, így ha elsősorban divatinspiráció után kutatsz, ezt a szériát is imádni fogod. A romantikus vígjátékban a chicagói Emily kalandjait és kihívásait követhetjük nyomon a francia fővárosban, amint igyekszik új barátokat találni, átélni a mindent elsöprő szerelmet és kivívni kollégái tiszteletét.

Bizonytalan (Insecure)

Immár öt évadot tudhat magáénak az HBO-n látható romantikus vígjáték, melynek főszereplői Issa Rae és Yvonne Orji. Mindketten egy-egy húszas éveiben járó fekete nőt alakítanak, akik a legjobb barátnők, és együtt próbálják elkerülni magán- és szakmai életük minden buktatóját Los Angelesben. A rasszizmus témája átszövi a sorozat narratíváját, a fókuszban mindenekelőtt az áll, mit jelent nőnek lenni – a nemiségből fakadó összes bizonytalanságra kitérve.

Csajok (Girls)

A Szex és New Yorknál jóval realistább, kevésbé komolytalan alkotásként írták le a kritikusok a szintén HBO-s Csajokat, ám az igazság az, hogy a hat évadot megélt széria önálló identitással és tartalommal rendelkezik. A Nagy Almában élő huszonévesekről szóló sorozat főszereplője Hannah Horvath (Lena Dunham), aki két éve fejezte be a diplomáját, ám írói karrierje nem úgy alakul, ahogy azt tervezte, szülei pedig bejelentik, hogy ideje a saját lábára állnia, és nem támogatják őt tovább anyagilag. A Lena Dunham saját életéből inspirálódott történetben figyelt fel a filmes szakma Adam Driverre.

Válás (Divorce)

A főszereplő kiléte ne tévesszen meg senkit: a Válás nem is különbözhetne jobban a Szex és New York szórakoztató világától. Mégis érdemes adni neki egy esélyt, mert ebben a szériában sokkal közelebbről ismerhetjük meg Sarah Jessica Parkert. A tragikomédiában ő alakítja Francest, akit férjével eltöltött sok-sok közös év után a barátai arra biztatnak, hogy hagyja el a férfit és kezdjen új életet annak ellenére is, hogy az nem lesz könnyű számára.

Szeplőtelen Jane (Jane The Virgin)

A címben szereplő „szeplőtelen” jelző ugyan köszönőviszonyban sincs a Szex és New York szereplőinek filozófiájával, a két széria között több hasonlóságot is felfedezhetünk, mint például a szerelmi háromszög kialakulását. A szappanoperák hangulatát idéző sorozat főszereplője Jane, akit édesanyja egyedül nevelt fel, épp ezért nagymamája azt tanácsolja neki, a házasságig őrizze meg szüzességét. Csakhogy egy véletlen folytán mégis teherbe esik – ezzel pedig kezdetét veszik a bonyodalmak.

Dollface

A női barátságokat teljesen új szemszögből mutatja be a Dollface, amelynek középpontjában azok visszaszerzése áll. Julest (Kat Dennings) öt év után feképnél hagyja a pasija, ezért úgy dönt, megpróbálja újraéleszteni régi jó kapcsolatát Madisonnal (Brenda Song) és Stellával (Shay Mitchell). Miközben a fiatal nők újra egymásra találnak, a széria remekül ábrázolja azt is, milyen mértékben veszíthetjük el az önállóságunkat egy párkapcsolatban, és milyen könnyen függhetünk a másiktól.

Forrás: Elle