Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNYVAJÁNLÓ

5 könyv, amit olvass el júliusban

2024. július 02.

4 perc olvasás

Kurucz Barbara

könyvek könyv július könyvajánló romantikus könyv
5 könyv, amit olvass el júliusban
© Shutterstock

Megérkezett a július, máris mutatjuk az ELLE könyvajánlóját! 


Végre elkezdődött a nyár, ami azt is jelenti, hogy előkerülhetnek azok a könyvek, melyeket korábban nem volt időd elolvasni. Ha pedig éppen kifogytál az olvasnivalóból, van egy jó hírünk, mivel megint összegyűjtöttünk pár könyvet, ami szórakoztat, kikapcsol vagy éppen elgondolkodtat. 

Viktor E. Frankl - Az élet értelméről 

Viktor E. Frankl könyve pár évvel korábban már megjelent, ám hamarosan ismét kiadják, így beszerezheted, ha eddig még nem volt rá alkalmad. 1946-ban, tizenegy hónappal azután, hogy túlélte a holokausztot, Viktor E. Frankl pszichiáter Bécsben bemutatta később világhírűvé vált terápiás módszerét, a logoterápiát, amelynek középpontjában az élet alapvető értékei állnak. Frankl megfigyelései szerint, azok a foglyok találták meg a leginkább a túléléshez való erőt, akik értelmet leltek az életükben. Úgy véli, hogy ezzel a módszerrel sokkal könnyebben átvészelhetőek bizonyos szituációkat, amelyeket az élet sodor elénk. Módszerének a célja a döntési szabadság megélése, így könnyebben élhetjük meg a saját személyes célunkat. 

juliusi-konyv-2024

Isabel Allende - A szél tudja a nevem

A regény egy mély történet az anyai szeretetről, a menekülésről és a háború borzalmairól. 1938-ban, a hétéves Samuel Adler édesanyja nélkül felszáll az utolsó Kindertransport vonatra, ami Ausztriából az Egyesült Királyságba menekíti őt, és sok másik kisgyereket. Évtizedekkel később Anita Diaz, a hétéves vak kislány az édesanyjával menekül Salvadorból az Egyesült Államokba. A megérkezésük után azonban elszakítják őket egymástól, és a kislány egyedül találja magát. Bár a két történet között hatalmas idő telt el, a szereplőket mégis egy dolog mozgatja: megtalálják egymást, és enyhítsék a másik hiányát. 

juliusi-konyv-2024

Gianni Solla - A füzettolvaj

1942-ben szinte mozdulatlan volt minden a Dél-Olaszországban található Torában. Az itt élő emberek mindent tudnak az állatokról, a napjaik nagy részét a földművelés teszi ki. Éppen ezért alaposan kilóg a sorból a 15 éves Davide, aki disznópásztorként dolgozik, mégis meg szeretne tanulni olvasni. Ebben nagy szövetségese Teresa, aki művelt és merész, eldöntötte, hogy egyszer elhagyja a falut. A helyiek élete felbolydul, amikor a fasiszta hatóságok 36 zsidót a településre küldenek, hogy besegítsenek a mezőgazdaságban. Köztük van Nicolas és az apja, akik iskolát szerveznek. Davide, Teresa és Nicolas a háború miatt találkoznak, de talán nem is sejtik, hogy ettől örökre megváltozik a sorsuk is. 

juliusi-konyv-2024

Alasdair Gray - Szegény párák 

Tavaly nagy sikert aratott az Alasdair Gray regénye alapján készült azonos című film. Az adaptáció több Oscar-díjat is nyert, ez pedig még egy ok, hogy elolvasd a könyvet. Godwin Baxter eldönti, hogy megalkotja magának a tökéletes társat, ekkor talál rá Bella holttestére, akit egy tudományos kísérlet keretén belül kelt életre. A terveit azonban keresztülhúzza dr. Archibald McCandless, aki beleszeret Bellába. A kérdés már csak az, hogy mit szól ehhez a nő. A regény Viktória királynő korába repíti az olvasót, miközben bemutatja függetlenségükért küzdő nőket és a férfiúi vágyakozást. 

juliusi-konyv-2024

Abby Jimenez - Átkozottul szeretlek 

Justint átok sújtja, mivel minden nő, akivel randizik azonnal megtalálja az élete párját, ha szakít vele. A kellemetlen helyzetről egy Reddit-poszt miatt sokan tudomást szereznek, többek között Emma is. A nő felveszi Justinnal a kapcsolatot, és elárulja, vele ugyanez történik. Alkut kötnek, egymással randiznak egy ideig, aztán szakítanak. Így megszabadulnak az átoktól, és még a szerelmet is megtalálják. Furcsa ötlet, de úgy érzik, ez az utolsó esélyük. A kapcsolat egy könnyű nyári románcnak indul, de hirtelen felbukkant Emma toxikus anyja, Justinnak pedig gyámságot kell vállalnia három fiatalabb testvére fölött, így egyre komolyabbra kezdenek fordulni a dolgok. Ha ez még nem lenne elég, akkor valódi érzelmeket kezdenek el táplálni egymás iránt.

juliusi-konyv-2024
Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves