Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNYVAJÁNLÓ

5 könyv, ami tetszeni fog, ha szereted a fordulatos krimiket

2024. április 28.

4 perc olvasás

Kurucz Barbara

könyvek könyv könyvajánló krimi pszichothriller
5 könyv, ami tetszeni fog, ha szereted a fordulatos krimiket
© Shutterstock

Ha kedveled az izgalmas, fordulatos krimiket, akkor ezeket a könyveket el kell olvasnod! 


Nagyon sok krimi, pszichológia thriller jelent meg az utóbbi időben. Vannak köztük kifejezetten fordulatos regények, melyek az utolsó pillanatig feszültség alatt tartják az olvasót. Most kiválogattunk pár könyvet, amit szinte lehetetlen letenni!   

Ashley Elston - Az első hazugság 

Evie Porternek  kívülről tökéletesnek tűnik az élete, csodaszép házban él, vannak barátai, és egy férfi, akit sokan irigyelnek tőle. Ám van egy probléma, Evie valójában nem is létezik, mivel a nő a titokzatos főnökétől kapta ezt a személyazonosságot. A feladata, hogy kiderítsen mindent egy louisianai kisvárosról és a városban élő emberekről. Különösen fontos célszemély Ryan Sumner, aki idővel ismeretlen érzéseket kezd kiváltani a nőből. A tét azonban hatalmas, ezért a nőnek mindenki előtt kell járnia, ha szeretné saját magát megmenteni. 

krimi-konyv-2024

Alex Michaelides - Néma tanú

Alicia Berenson élete látszólag tökéletes, London egyik elegáns könyékén él divatfotós férjével, miközben népszerű festőművésznek számít. Ám egyik este, miután a férje hazaér, ötször rálő, majd soha többé nem szólt egy szót sem. A nőt elrejtik a nyilvánosság elől, és egy észak-londoni törvényszéki orvostani intézetbe zárják. Theo Faber, bűnügyi pszichoterapeuta régóta vár arra, hogy találkozzon a nővel, és elérje, hogy ismét beszéljen, de idővel olyan dolgokat talál, melyek akár őt is felemésztik. 

krimi-konyv-2024

Janice Hallett - A Twyford-kód 

Steven Smith negyven évvel ezelőtt megtalált egy ismert gyermekkönyvet, aminek a margóján furcsa bejegyzések voltak. A könyvet Edith Twyford írta, Steven elvitte a példányt az irodalomtanárnőjéhez, Miss Lickethez. A tanárnőnek meggyőződése, a könyv egy rejtély kulcsa, a különleges jelölések, megjegyzések az írónő egész munkásságára jellemzőek. Nem sokkal később a tanárnő eltűnik, Steven pedig nem tudja, mi történhetett vele. Sokáig börtönben ült, de a rejtély nem hagyta nyugodni. Ezért a szabadulása után eldönti, kideríti, mi történt a tanárnővel. Megpróbálja felidézni az emlékeket, és hamarosan rájön, Edith Twyford nem csupán egy elfelejtett gyermekíró volt, a kódot pedig mások is próbálják megfejteni

konyv-krimik-2024

Meghan Miranda - Minden eltűnt lány 

Nicolette Farrell élete boldog, jó állása van, Philadelphiában él a vőlegényével, akit nagyon szeret. A dolgok azonban megváltoznak, Nicolette kénytelen visszatérni a szülővárosába, a beteg édesapjához, és szembe kell néznie a múlttal, illetve a legjobb barátnője eltűnésével. Corinne 10 évvel ezelőtt tűnt el nyomtalanul, azóta senki sem tudja, mi történt vele. Az ügy érintettjei még mindig a városban élnek, néhány nappal Nicolette visszatérése után újabb eltűnés rázza meg őket, amely felszínre hoz egy csomó régi sebet. A nő megpróbálja kideríteni az igazságot Annalaise eltűnésével kapcsolatban, miközben megdöbbentő dolgokat tud meg a barátairól, családjáról és a legjobb barátnője eltűnéséről

krimi-konyv-2024

Andrea Mara - Senki sem látott semmit 

Egy anyuka két gyermekével áll a zsúfolt londoni metrónál a peronon. A gyerekek felugranak a szerelvényre, az ajtó azonban bezárul, ő nem tud velük felszállni. Addig, amíg elér a következő megállóba, azzal győzködi magát, biztosan minden rendben lesz, de mire odaér, a két gyermek helyett már csak egy várja a peronon. Fogalma sincs mi történik, ezért elkezdődik a versenyfutás az idővel. Meg kell találnia a lányát, de nem tudja ki vihette el, és mindenki hazudik. 

konyv-krimik-2024
Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves