Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

AJÁNLÓ

5 könyv, amit érdemes elolvasni júniusban

2024. június 07.

4 perc olvasás

Kurucz Barbara

könyvek könyv ajánló könyvajánló
5 könyv, amit érdemes elolvasni júniusban
© Shutterstock

Megérkezett a június, ami azt jelenti, hogy mutatjuk az ELLE könyvajánlóját. 


Beköszöntött a június, ami könyvek szempontjából kifejezetten izgalmas időszak. Ebben a hónapban rendezik a könyvhetet, sok kiadó szándékosan erre az időszakra időzíti a megjelenéseket. Ez azt is jelenti, hogy sok újdonság jelenik meg júniusban, ezek közül is bekerült pár az ajánlóba

Annabel Monaghan - Jövő nyáron ugyanekkor

A júniusi ajánlót egy romantikus, könnyed könyvvel kezdjük, ami hatalmas sikert aratott az Egyesült Államokban. Sam úgy érzi, hogy az élete jó irányba halad. Elégedett a karrierjével, megkérte a kezét a barátja, Jack. A tökéletes esküvői helyszínt próbálja éppen kiválasztani, amikor Wyatt, a régi szerelme feltűnik az életében. Sam összezavarodik, és miközben a szülei házában hallgatja, ahogyan Wyatt gitározik, felidézi a közös pillanataikat, és kénytelen beismerni, nem múltak el az érzései nyom nélkül. 

konyv-ajanlo-2024

Ann Patchett - Tom Lake

A Tom Lake ez igazán megható töprengés a fiatalkori szerelemről és a házasévek alatti szerelemről. A történet azt vizsgálja, mit jelent boldognak lenni, miközben széthullik a világ. 2020 tavaszán Lara három lánya visszatér a családi gyümölcsösben. Miközben szedik a gyümölcsöket, megkérik az anyjukat, beszéljen Peter Duke-ról, a híres színészről, akivel együtt lépett színpadra a Tom Lake nevű társulat tagjaként. Kettőjük között gyengéd szálak szövődtek évekkel ezelőtt. Lara miközben felidézi a múltat, a lányai is elgondolkoznak a saját életükön, boldogságukon. 

konyv-ajanlo-2024

Sue Monk Kidd - A sellő legendája

A méhek titkos élete és a Vágyak könyve című kötetek szerzőjének könyve új kiadásban jelenik meg, ami legalább annyira fordulatos és elgondolkodtató, mint az említettek. Jessie Sullivan már elmúlt 40, és a fél életét házasságban töltötte. Szereti a férjét, az otthonát és a gyermekét, őszintén boldognak érzi magát. Ám váratlanul rossz hír érkezik az édesanyjától, ezért visszatér arra a szigetre, ahol felnőtt. Ott találkozik Thomas baráttal, aki bencés szerzetes, és nemsokára véglegesen fogadalmat akar tenni. Vonzalom ébred benne iránta, és egyre több benne a kétség. Ki akar tartani a házassága mellett, de szeretné megérteni, kicsoda ő valójában. 

konyv-ajanlo-2024

Allegra Gucci - A játszma vége - Fények és árnyak a Gucci család körül

A Gucci család még mindig tartogat titkokat és van még olyan történet, amit nem meséltek el. Sok év hallgatás után, Allegra, Maurizio és Patrizia lánya úgy döntött, hogy megszólal, és elmondja az igazságot. Naplószerűen írta meg a könyvet, ami szinte végig az édesapjához szól. Olvashatunk benne a gyermekkoráról, az édesanyjához fűződő viszonyáról, Patrizia Reggiani börtönben töltött éveiről, és mindarról, ami azután történt, hogy Maurizio meghalt. A könyv egy érzelmes vallomás egy nőtől, akinek széthullott az élete, és megpróbálja a darabokat összerakni. 

konyv-ajanlo-2024

Sophie McCartney – Tyúkanyák

Cara barátnője férjhez megy, úgyhogy elképesztően boldog. Ez azt is jelenti, hogy a barátnőivel mindent félretesznek, és elutaznak Ibizára, hogy csapjanak egy fergeteges bulit. A tervet is elkészítik: nappal lustálkodás, este pedig buli hajnalig. Ha követik az ütemtervet semmi baj nem lehet, ám nagyon hamar rájöjjek, hogy könnyen bajba tudnak kerülni. Cara eleinte örül, hogy kiverheti a fejéből a zűrös válását, a múlt árnyai azonban nem hagyják pihenni a nyaraláson sem. 

konyv-ajanlo-2024
Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves