Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Könyvajánló

4 könyvújdonság, amit idén tavasszal érdemes elolvasni

2024. április 22.

4 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

könyv könyvajánló könyvújdonság magyar irodalom olvasás szabadidő
4 könyvújdonság, amit idén tavasszal érdemes elolvasni
© Shutterstock

Ha tartalmas kikapcsolódásra vágysz, néhány könyvújdonság tökéletes alternatívát kínál a tavaszi szezonra.


Szeretnéd, ha a napi teendőkről valami elterelné a gondolataidat és végre igazán ki tudnál kapcsolódni? Akkor egy-egy izgalmas könyvújdonság segíthet ebben!

Tavasszal is rengeteg olvasnivalóval készülnek a kiadók, a magyar szerzők művei pedig most különösen nagy figyelmet érdemelnek. Nincs más dolgod, mint kiválasztani egy ideális helyszínt, és egy lebilincselő kötettel elvonulni a világ elől egy kis időre.

Megmutatjuk, miket érdemes beszerezned a következő hetekben!

Ezek a könyvújdonságok a legígéretesebbek idén tavasszal

Janikovszky Éva – Van egy jó hírem!

98 éve született a népszerű írónő, Janikovszky Éva. A jeles évforduló alkalmából több megemlékezést is tartanak országszerte, és bár nem az idei évben jelent meg, de ennek apropóján ismét nagy az érdeklődés a Van egy jó hírem! című kötet iránt, amely válogatott írásokat tartalmaz. A kötetben a szerző felnőtteknek szóló publicisztikáit gyűjtötték össze, amelyek a ’90-es évek második felétől több lapban is megjelentek, és hatalams sikert arattak.

Az írónő jellegzetes humora és derűs életszemlélete minden írásban megmutatkozik. A rövid történetek elgondolkodtatnak az élet igazán lényeges kérdésein, miközben remek szórakozást nyújtanak. A könyv különlegessége, hogy egy-egy történetet az írónő fia, Janikovszky János is kommentált, így más megvilágításba helyezve vagy kiegészítve az írónő által leírtakat. Ez az a kötet, ami az irodalomkedvelők polcáról biztosan nem hiányozhat!

Náray Tamás – Barbara-trilógia

A divattervezőként és festőként is ismert szerző könyvei évek óta a bestseller-listák élére kerülnek, és aztán hosszú időn át ott is maradnak. Az életrajzi ihletésű kötetek mellett Náray Tamás családregényei is rendkívül sikeresek. A Zarah-trilógia után tavaly megjelent legújabb, Barbara című, történelmi korszakokon és országokon átívelő családregényének első két kötete, amely az olvasókat teljesen lenyűgözte.

Idén tavasszal érkezik a Barbara – Az esély című befejező kötet, ami minden eddiginél nagyobb izgalmakat tartogat, és talán azokra a kérdésekre is választ kaphatunk belőle, hogy hányszor kapunk esélyt az élettől az újrakezdésre?

Sándor Anikó – El Camino - az Út, ami hazavisz

Az eredetileg újságíróként tevékenykedő szerző korábban maga is végigjárta a 800 kilométeres utat, ami teljesen megváltoztatta az életét. Úgy érezte magát a zarándoklat alatt, mint azok az emberek, akik túlélték a haláluk pillanatát, és lepergett előttük életük filmje.

Sándor Anikó hazatérve feladta korábbi életét, és az emberi lélek kutatására fordította minden energiáját. Utazásai során megélt tapasztalatait 16 kötetben írta meg, és az izgalmas beszámolók mások számára is segítséget jelenthetnek, hogy hogyan találják meg a helyes utat a saját életükben.

Steigervald Krisztián – Generációk harca

A szerző évek óta tart előadásokat arról, hogy a technológiai átalalkulások, illetve a történelmi és kulturális változások hogyan hatnak a mindennapjainkra és a kommunikációra.

Mindez természetesen a generációk személyiségfejlődését is befolyásolja. Ma már az önismeretre mindenkinek szüksége van ahhoz, hogy kézben tartsa az élete különböző szegmenseit. Ebben sokat segíthet az is, ha tisztában vagyunk a különböző generációk motivációival és gondolkodásmódjuk jellegzetességeivel is, hiszen így az egymással való kommunikáció is gördülékenyebbé válhat.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves