Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNYVAJÁNLÓ

6 romantikus könyv nyárra, amit idén el kell olvasnod

2023. május 31.

4 perc olvasás

Kurucz Barbara

könyv ajánló könyvajánló romantikus könyv
6 romantikus könyv nyárra, amit idén el kell olvasnod
© Shutterstock

Megérkezett a nyár, így jöhetnek a romantikus könyvek. Mutatjuk a kedvenceinket! 


Sokan egyetértenek abban, hogy nyáron nincs is annál jobb, mint egy kényelmes nyugágyon pihenni, miközben elmerülünk egy romantikus könyvben. Szerencsére van miből válogatni, máris mutatjuk azokat a regényeket, melyek nem maradhatnak ki a bőröndből! 

Nincs nyár romantikus könyvek nélkül! 

Tény, hogy a romantikus könyveket nem mindenki szereti, ám egy jó történet mindig meg tudja édesíteni a napokat. Ha idén nyáron egy kicsit elszakadnál Jane Austen klasszikusaitól, akkor mutatunk pár szívet melengető regényt. 

Sofie Cramer: Ráadásszerelem 

Megható szerelmi történetre vágysz, és az Utóirat: Szeretlek az egyik kedvenc könyved? Akkor Sofie Cramer regényét imádni fogod! Clara barátja egy heves vita után hirtelen eltűnik, a nő csak később tudja meg, hogy egy balesetben meghalt. Ben tragikus halála nagyon megviseli, hiszen a férfi már el is jegyezte a nőt. Clara egyszer úgy dönt, küld egy SMS-t a férfi telefonjára, az üzenetek pedig apránként rendszeressé válnak. Ám azt még nem is sejti, hogy a számot időközben ismét kiadták, így minden üzenetet Sven kap meg, aki elhatározza, megkeresi a nőt. Gyönyörű szerelmes történet, amiből Priyanka Chopra és Sam Heughan főszereplésével készült film. 

romantikus-konyvek-2023

Sheila O'flanagan: Ház a narancsligetek között

Juno Ryan élete végre sínen van, azt érzi minden tökéletes, ám ekkor megtörténik a tragédia. A szerelme Brad egy katasztrófa áldozata lesz, ezután Juno rádöbben a férfi nem az volt, akinek mondta magát. Teljesen összeomlik, ezért Spanyolországba menekül, és egy villában próbálja meg összeszedni magát. Ekkor találkozik a fiatal borásszal Peppel, aki képes meggyógyítani a sebzett szívét. Sheila O'flanagan regénye a gyógyulásról, szerelemről és az újrakezdésről mesél. 

romantikus-konyvek-2023

Randy Susan Meyers: Házassági karambolok

Maddy szociális munkásként dolgozik, és minden erejével bajba jutott nőknek segít. Ám a magánélete már korántsem ennyire fényes, három gyermeket nevel, miközben megpróbálja megmenteni a szakadék szélén egyensúlyozó házasságát. Ben, a férje sikeres ügyvéd, de a család és a gyereknevelés viszont sokszor nehezen mennek neki. Szeretik egymást, de nagyon úgy fest, ez kevés lesz. A házasságukban egyre több probléma üti fel a fejét, amikor egy végzetes napon Ben balesetet okoz. A regény végig fesztültségben tart, miközben gondolkodásra ösztönöz. 

romantikus-konyvek-2023

Taylor Jenkins Reid: Evelyn Hugo hét férje

Taylor Jenkins Reid könyve kakukktojás a listán, mivel nem először jelenik meg magyarul, ám hosszú hónapokon után ismét megvásárolható. Evelyn Hugo az ünnepelt hollywoodi sztár évek óta nem hajlandó interjút adni, és teljesen visszavonult. Ám most mégis úgy dönt, kivételt tesz, és egy beszélgetés során mesél az életéről. Egy teljesen ismeretlen újságírót választ, a döntésével pedig sokakat meglep. Az ünnepelt színésznő azonban nem egyszerű sztárinterjúra készül, mivel az egész életét szeretné elmesélni, filterek és púder nélkül. Ha szeretted a szerző másik művét, a Daisy Jones & The Six című könyvet, akkor ezt is imádni fogod! 

romantikus-konyvek-2023

Francesca Giacco: Hat nap Rómában

Emilia, az amerikai festőnő Rómába érkezik, miután szakított a barátjával. Az utazás nem indul jól, hiszen ketten tervezték meglátogatni az Örök Várost, végül egyedül vág neki a kalandnak. A nő elhatározza, hogy felfedezi az olasz fővárost, élvezi a művészetet, a gasztronómiát, és hagyja, hogy magával ragadja a semmihez sem hasonlítható hangulat. Ekkor találkozik egy másik amerikaival Johnnal, akivel hamar kialakul köztük a vonzalom. Emilia fejest ugrik a kalandba, miközben megpróbálja megtalálni önmagát, és szembesül saját gyengeségeivel. 

romantikus-konyvek-2023

Colleen Hoover: It Starts With Us

Colleen Hoover It Ends With Us című könyve bejárta a közösségi médiát. A romantikus történet folytatása megérkezett, és hamarosan magyarul is megjelenik. A regény ott folytatódik, ahol az első rész véget ért, Lily és Ryle épp kezdik megszokni a közös gyermekfelügyeletet, amikor a nő ismét találkozik az első szerelmével. Lily reméli, hogy ő és Atlas kapnak egy újabb esélyt, ám a dolog nem ennyire egyszerű. Lebilincselő romantikus regény, ami megmutatja, hogy az első szerelem milyen mély nyomokat tud hagyni az emberben. 

romantikus-konyvek-2023
Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves