Egyszerű elkészíteni, mennyei és autentikus!
Az ELLE.it szerint 10-ből 9 olasznak a tiramisu a kedvenc desszertje. Náluk a tiramiu receptek a családokban generációkon át öröklődnek, és idős korban is szép gyerekkori emlékeket hívnak elő. Minden háztartásban nagyjából követik a tradíciót, de egy-egy titkos összetevővel mégis egyedivé teszik a népszerű édességet. Van, aki babapiskótával készíti, van, aki annak olaszosabb változatával, a pavesinivel és van, aki száraz keksszel. Kávét és mascarponét mindenki használ hozzá - de van aki rikottát is - a tetejére pedig mindenképpen jár a kakaó.
Iginio Massari, a híres olasz cukrász és tévés személyiség megosztotta az ELLE-lel kiváló epres-csokoládés tiramisu receptjét, mi pedig szeretettel adjuk tovább!
500 g eper
500 g Mascarpone
1 pohár narancslé
1 csomag babapiskóta
3 tojássárgája
5 evőkanál cukor
100 g étcsokoládé
Kakaópor a díszítéshez
Friss mentalevelek
ElkészítésMielőtt elkezdjük elkészíteni a desszertet, figyeljünk oda a következőkre: a mascarponét vegyük ki a hűtőből nagyjából fél órával korábban. A tojások is legyenek szobahőmérsékletűek, mikor nekilátunk a receptnek.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!