A desszert, amit José Carreras a valaha kóstolt legjobbnak tart
Mi most Tokody Ilona operaénekesnő tiramisú receptjét mutatjuk be nektek, amit José Carreras a legjobbnak kiáltott ki.
Tiramisu
Hozzávalók (4 fô részére):
Elkészítés:
A három tojássárgáját cukorral jó habosra kikeverjük, és lassan hozzáadjuk a mascarponét. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. Ezt lassan hozzákeverjük a mascarponés masszához. Ezután 2 adag eszpresszókávét főzünk kevés vízzel és 2-3 evőkanál rummal. Ebbe a kávés-rumos keverékbe gyorsan belemártogatjuk a babapiskótákat. Félbetörve lerakjuk egy tálba egymás mellé az első sort, aztán ráöntjük a masszát. A következő sor ismét a mártogatott babapiskóta. Ismét massza. A tetejét beterítjük krémmel, leszórjuk holland kakaóporral. Hűtőbe tesszük. A legfinomabb, ha délelőtt készül el: estére a vacsoravendégeknek éppen jó állagú lesz.
Borajánló:
2000 disznókő tokaji 6 puttonyos aszú (Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet - Tokaj)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!