Egy könnyen elkészíthető, mégis különleges recept
Ez a rák Feró kedvence, a receptet Dörner Györgytől tanulta, majd továbbfejlesztette, ezért kerül bele majd egy marék fokhagyma és rengeteg petrezselyem is.
Chilis-mézes rák
Hozzávalók:
Elkészítése:
A vajat olvasszuk meg, majd tegyünk bele 6 gerezd fokhagymaprésen áttört fokhagymát, és még 3 gerezdet, amiket karikára vágunk. Vigyázzunk, éppen csak meg kell kapatni a fokhagymát, különben elmegy az íze! Utána öntsük bele a rákot, a maréknyi fekete kagylót és az 1 dl shirazt (ettől majd levet ereszt az étel). A chilit apróra vágva vagy mozsárban zúzva tegyük hozzá a rákhoz, ekkor mehet az edénybe az 1 teáskanál méz is. Óvatosan sózzuk, mert elmehet a rák íze is! Keverjük össze és várjuk meg, míg egyet rottyan. Ha elfőtt a lé, valamint a szósz ragacsos, akkor kész. A kagylókat szedjük ki belőle (csak az ízük miatt volt rájuk szükség). Ha nagyon elfőtte a levét, önthetünk rá egy kis olívaolajat. Tálalás előtt szórjuk rá a másik csokornyi felaprított petrezselymet is. A kenyérszeletekre tegyünk vékonyra szelt ementáli sajtot, grillprogramon csak felülről süssük rá a sajtot, hogy alul a kenyér puha maradjon.
Borajánló:
Shiraz - Vesztergombi Pince Szekszárd
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!