A gyermekkort idéző ízek és receptek kincset érnek
A csokis piskóta Gergely nagymamájának receptje, amit a nagyi gyakran sütött a családi ünnepekre. Egyszerű, könnyen elkészíthető desszert, amiért minden édesszájú rajongani fog.
Csokis piskóta (nagyi sütije)
Hozzávalók
A csokoládéöntethez:
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál cukorral az egyik, a tojássárgájákat a másik 2 evőkanál cukorral egy másik tálban felverjük. Lazán összekeverjük a sárgáját, a fehérjét és a lisztet, beleöntjük egy magas falú tepsibe, és ráreszeljük a csokoládét. Öt perc pihentetés után 180 °C-os előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Közben csokoládéöntetet készítünk: a cukrot a vízzel 10-15 percig forraljuk, karamellizálódás előtt (mielőtt elkezd sárgulni a szirup) kakaóporral besűrítjük. A piskótát kockákra vágjuk, és ráöntjük a csokoládéöntetet. Porcukorral megszórva, gyümölcsökkel tálaljuk.
Borajánló:
Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság – Eger: Egri Leányka 2011
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!