Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Cannes-i Filmfesztivál

Jézusról készít filmet Martin Scorsese, miután találkozott Ferenc pápával

2023. május 31.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

jézusról szóló film martin scorsese vatikán film Ferenc pápa vallás
Jézusról készít filmet Martin Scorsese, miután találkozott Ferenc pápával
© Forrás: Rocco Spaziani / Archivio Spaziani / Mondadori Portfolio / Getty Images

A Cannes-i Filmfesztiválon megtartott premierjét követően a rendező körbeutazta Olaszországot, és Rómában bejelentette, hogy ihletet kapott egy Jézusról szóló film elkészítésére.


Miután május 20-án a Cannes-i Filmfesztiválon bemutatták a Killers of the Flower Moon című filmjét, a 80 éves rendező hosszabb körutat tett Olaszországban, és a vatikáni látogatása során rövid időre találkozott Ferenc pápával is. Nem sokkal később Martin Scorsese elárulta, hogy ihletet merített ahhoz, hogy filmet készítsen Jézusról.

Martin Scorsese korábban is foglalkozott vallási témákkal

Nem ez az első vallással kapcsolatos filmötlet, amellyel a legendás rendező előáll, hiszen már korábban is volt rá példa, hogy elmerült a katolicizmus történeteiben. 1988-ban elkészítette a Krisztus utolsó megkísértése című filmet, majd 2016-ban mutatták be a Némaság című alkotását, melynek középpontjában a jezsuita keresztények állnak. Legújabb filmötletéről így nyilatkozott: 

A pápa művészekhez intézett felhívására az általam ismert egyetlen módon válaszoltam: elképzeltem egy történetet, és forgatókönyvet írtam egy Jézusról szóló filmhez. Hamarosan el is kezdek dolgozni rajta.

martin-scorsese
Forrás: Rocco Spaziani / Archivio Spaziani / Mondadori Portfolio / Getty Images

A szakma nagyra tartja a munkásságát

Eközben Cannes-ban bemutatott filmjének premierjén – melynek régi barátai, Robert De Niro és Leonardo DiCaprio a főszereplői – Scorsese kilencperces ovációban részesült. A rendező megköszönte a közönség elismerését és kollégái munkáját, és elmondta, hogy a filmet néhány évvel ezelőtt forgatták le Oklahomában, ahol csodálatosan érezték magukat.

A film David Grann 2017-es Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI című könyvének adaptációja.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves