Kókuszos-mandulás finomság házilag
„A házi Raffaello elkészítéséhez két receptet ötvöztem: így született meg az egyik legédesebb desszert, amit valaha ettem. Hiába készült hatvan darab, hála az édesszájú ismerőseimnek, hamar hűlt helye maradt.”
Hozzávalók (60 darabhoz)
1 dl tej
1 evőkanál víz
25 dkg porcukor
25 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag tejszínhabpor (40 grammos kiszerelés)
30 dkg kókuszreszelék
1 csomag fehér csokoládéba mártott mandula vagy sima hántolt mandula (a csokis verziót használtam)
Elkészítés
A tejet, a vizet és a porcukrot melegítsük addig, amíg szirupos állagú lesz, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már nem meleg, tegyünk bele 25 dkg-ot a kókuszreszelékből, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejszínhabport, valamint a vajat, és gyúrjuk masszává. Ezután tegyük a keveréket 3-4 órára hűtőbe, hogy összedermedhessen (ha kevesebb időnk van rá, tehetjük mélyhűtőbe is). Végül már csak annyi a dolgunk, hogy golyókat formázzunk belőle, félbevágott mandulát tegyünk a szemek közepébe, és megforgassuk a maradék kókuszreszelékben. Hűtőben tároljuk.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!