Pofonegyszerű és laktató recept ebédre
Ez a recept nem különösebben időigényes és nem is nagyon lehet elrontani. Mivel a tonhalat gyakorlatilag nem főzzük, olyat válasszunk, ami minőségi – ezt például onnan is meg lehet állapítani, hogy a hal húsa rózsaszín, nem pedig barna.
Orecchiette kápiapaprikával, tonhallal és rukolával
Hozzávalók 4 személyre:
350 g orecchiette (használhatunk más tésztát is: pennét, fusillit, spagettit)
1. Tegyük fel a fazék vizet forrni, majd a forrás kezdetekor sózzuk meg.
2. A paprikákat vágjuk vékony csíkokra.
3. A hagymát ízlés szerint vágjuk apró kockákra vagy fél karikákra (ehhez a recepthez jobban illenek a karikák).
4. Dobjuk az olívolajra a hagymát és a paprikát, sózzuk meg (és ha akarjuk, borsozzuk is – finom lesz tőle!), és nagy lángon főzzük-pirítgassuk, amíg megpuhul, de ne legyen szottyadt, lecsószerű. Közben dobjuk a tésztát is a vízbe.
5. Amikor a tészta készen van (al dente, azaz fogkemény), szűrjük le és öntsük át a serpenyőbe, a paprikára. Keverjük össze és adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalat és a rukolaleveleket. Keverjünk rajta még egyet és tálaljuk.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!