Édes és sós finomságok
Prosciuttóba csavart körte
Hozzávalók: ¾ csésze balzsamecet (tegyünk félre belőle 3 evőkanállal), 12,5 dkg prosciutto, 3 körte félbevágva, kimagozva
Egy kisebb serpenyőben kezdjük el melegíteni az ecetet, lassú tűzön főzzük 5-7 percig, amíg szirupos lesz, majd tegyük félre. Vágjuk a körtét falatnyi darabokra, majd csomagoljuk be a sonkába, és rögzítsük kis pálcikával a közepén, végül öntsük le egy csepp balzsamecettel.
Parmezános zöldfűszeres sajtos pálcikák
Hozzávalók: 1 nagyobb tojás, egy cseppnyi csípős szósz, 1 lap konyhakész leveles tészta, 1/3 csésze parmezán, 2 evőkanál apróra vágott snidling, 1 evőkanál friss aprított kakukkfű, durvára őrölt feketebors, nagy szemű tengeri só
Melegítsük elő a sütőt kb. 200 fokra. A leveles tésztát borítsuk ki egy lisztezett deszkára és vágjunk belőle kb. 10x12 cm-es darabokat. Egy kisebb tálban verjük fel a tojást a csípős szósszal és egy kis vízzel, majd kenjük meg vele a tésztát, és szórjuk rá a sajtot, a zöldfűszereket, a sót és a borsot, végül ezeket kicsit nyomkodjuk bele a tésztába egy sodrófával. Vágjunk belőlük kb. 2,5 cm széles csíkokat és csavarjuk meg, majd helyezzük a sütőbe 12-14 percre.
Csokis popcorn tengeri sóval
Hozzávalók: 1 evőkanál olaj, 1 csésze pattogtatni való kukorica, 2 evőkanál sótlan vaj, 33,6 dkg csoki pasztilla vagy jó minőségű csokoládé, kevés tej vagy tejszín, kb. 2 evőkanál tengeri só
Öntsük az olajat egy serpenyőbe, és amikor forró, dobjuk bele a kukoricát úgy, hogy minden szem érintkezzen az edény aljával. A fedőt erősen fogjuk rá egy sütőkesztyűvel, hogy ne pattogjanak ki a kukoricaszemek, és sütés közben néhányszor rázzuk meg, ha pedig kész, tegyük félre. Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét a vajjal és a tejjel vagy tejszínnel, majd tegyük a popcornt egy keverőtálba, és öntsük rá az olvasztott csokoládét. Egy fakanállal keverjük addig, amíg minden szem csokis nem lesz, majd szórjuk meg tengeri sóval, végezetül pedig hagyjuk állni 3-4 órát egy légmentesen záródó edényben, amíg a csoki megszilárdul.
Mézes-kamillás cupcake
Hozzávalók a cupcake-hez: ¼ csésze sótlan, olvasztott vaj, 1 csésze liszt, ¾ csésze kristálycukor, 1 teáskanál sütőpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, csipet só, 3 evőkanál szárított kamilla (filterből), ½ csésze tej, 1 nagy tojás, 1 teáskanál vanília kivonat. A mázhoz: 1,5 csésze porcukor, 1 evőkanál méz, kb. 5 evőkanál tejszín, csipet só
Melegítsük elő a sütőt kb. 200 fokra. A tészta száraz hozzávalóit és a vajat keverjük elektromos habverővel kb. 5 percig, amíg össze nem áll durvább állagúra. A tejet, a tojást és a vanília kivonatot verjük fel, majd apránként adagolva adjuk a tésztához és keverjük közepesen fokozaton még 1 percig. A kész keveréket adagoljuk muffin sütőformába úgy, hogy minden kapszlit félig töltünk a tésztával, és süssük 17-20 percig, majd amikor elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz szükséges hozzávalókat egy habverővel keverjük simára, és egy vajas késsel kenjük a kihűlt sütemények tetejére, majd díszítésként szórjunk rá egy kis szárított kamillát.
Receptek: Joy the Baker, A Cozy Kitchen
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!