Gyorsan elkészíthető, miniatűr éhségűzők
Hozzávalók (24 adaghoz)
12 tojás, 6 ek. tejföl, 3 ek. majonéz, 2 tk. dijoni mustár, 1 tk. szarvasgomba olaj, ½ tk. cukor, ½ tk. fehérborecet, ½ tk. fekete só, szarvasgomba forgácsok a díszítéshez
Elkészítés
A tojásokat hideg vízben tegyük fel forrni és forrástól számítva 10 perc alatt főzzük őket keményre. Ha kész, tegyük hideg vízbe és hűtsük ki. Ezután távolítsuk el a héjukat, majd vágjuk félbe és a sárgájukat külön tálban keverjük krémesre a többi hozzávalóval. Végül töltsük vissza a krémet a félbevágott tojásfehérjékbe és ízlés szerint szórjunk rá szarvasgomba-forgácsot, sót. Pirítóssal vagy önmagában tálaljuk.
Borsos-citromos asiago mártogató
Hozzávalók (1 tálkányi mártogatóhoz)
112 g kockára vágott asiago sajt, kb. 30 g pecorino romano sajt, 50 g tejföl, 1,5 ek. mozsárban összetört kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma, 1 citrom reszelt héja, ½ citrom leve, ½ tk. frissen őrölt feketebors, ¼ tk. só, frissen őrölt feketebors, citromhéj és friss kakukkfű a díszítéshez
Elkészítés
Dobjuk az összes hozzávalót aprító- vagy turmixgépbe és keverjük simára. Ha elkészült, a tálalásig egy kis tálban pihentessük a hűtőben. Mielőtt megérkeznek a vendégek, díszítsük citromhéjjal, borssal és a kaukkfűvel, és édesburgonya csipsszel, crostinivel vagy friss zöldségekkel kínáljuk.
Crostini habos édesburgonya- és kecskesajtkrémmel
Hozzávalók (3-4 személyre)
250 g kockára vágott édesburgonya, 1 ek. olívaolaj két részre osztva, ¼ tk. tengeri só, 50 g pekándió, 1 tk. juharszirup, 1 csipet cayenne bors, 200 g lágy kecskesajt, 50 ml tejszín, 1 vekni barna kenyér, friss rozmaring a díszítéshez
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A kockára vágott édesburgonyát a fél teáskanál olívaolajjal és a sóval süssük puhára 25 perc alatt tepsiben. A pekándiót a juharsziruppal és a cayenne borssal szintén süssük 12 percig, amikor elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha az édesburgonya is kész, keverjük robotgéppel habosra a kecskesajttal és a tejszínnel. A kenyeret szeleteljük fel, locsoljuk meg a maradék olajjal és süssük ropogósra. Az így kapott crostiniket kenjük meg a habos krémmel, tegyünk a szeletek tetejére fűszeres pekándiót és friss rozmaringot.
Receptek és képek: localmilkblog.com, spoonforkbacon.com, naturallyella.com
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!