egészséges finomság húsvétra
26-os tortaformához:
A mogyorót és a cukrot összekeverjük, a sót és a szódabikarbónát, illetve a citrom héját is hozzáadjuk. A felvert tojásokhoz fokozatosan adagoljuk a száraz részt: szilikonlapáttal alulról felfelé, finom mozdulatokkal keverjük hozzá. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a masszát beletesszük, finoman a pulthoz ütögetjük, hogy egységesen terüljön el, 170 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 25-30 perc alatt megsütjük, majd 15 percig kitámasztott sütőajtónál pihentetjük. A formából kifordítjuk és félbevágjuk, majd 20 dkg eperlekvárt 2 ek vízzel felforrósítunk, és ezzel locsoljuk meg mindkét felét. 10 percig hagyjuk, hogy magába szívja, utána összepasszintjuk. Elkészítjük a citromkrémet
A citromkrém:
A felsorolt első 4 hozzávalót gépi habverővel habosra keverjük, majd vízgőz fölött a citrom levével majonéz sűrűségűre főzzük. A hideg kockázott vajat botmixerrel hozzákeverjük, majd a zselatin fixet is. A krémet a torta tetejére csurgatjuk és a szélét is habkártyával bekenjük. 1 órát hűtőben hagyjuk pihenni.
Még több egészséges recept Babiczky-Pfliegel Dórától ITT
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!