Újragondolt desszert a csokirajongók örömére
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Először tegyük a sütőbe a tököt, amíg az sül, készítsük el a tésztát. Ehhez a kristálycukrot keverjük el a langyos tejjel és adjuk hozzá az élesztőt, várjunk, hogy kissé felfusson. Addig a lisztet, a cukrot és a vajat morzsoljuk össze, ehhez adjuk hozzá a tojást és az élesztős tejet. Gyúrjuk sima tésztává, amíg el nem válik a tál falától. Tekerjük a tésztabucit folpackba és tegyük egy órára a hűtőbe.
Ha a tök megsült, 40 dkg-ot pürésítsünk botmixerrel, egy teáscsészényit tegyünk félre belőle.
Ha letelt az egy óra, a tésztát nyújtsuk ki és nyomkodjuk a kivajazott, kilisztezett piteformába. A sütőt melegítsük elő 175°C-ra. A töltelék elkészítésének elég ekkor nekilátni. Ehhez a tojásokat keverjük simára a cukorral és a tejszínnel. Adjuk hozzá a tökpürét, a fűszereket és a keményítőt is (ha nincs keményítőnk, nyugodtan kiválthatjuk liszttel).
A csokit olvasszuk meg gőz fölött, ha megvan, keverjük hozzá a félretett pürét, ez lazít rajta valamennyit és megakadályozza, hogy a csoki lesüllyedjen a pite aljára. Öntsük a tésztára a sütőtökös tölteléket, majd csurgassuk rá az olvasztott csokit, végül a kanál végével keverjük kissé össze, hogy szép márványos legyen. Toljuk az előmelegített sütőbe és süssük 50 percig. Ha teljesen kihűlt, nagyon jól szeletelhető.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!