Egyszerűen elkészíthető, bármikor bevethető desszert
Ez a recept sem találja fel a spanyolviaszt, a hozzávalók többnyire megtalálhatók minden háztartásban, vagy ha nem, a legátlagosabb boltban is beszerezhetők, és az elkészítése sem vesz túl sok időt igénybe. A végeredmény mégis egy különleges és nagyon finom édesség, ami reggelire vagy uzsonnára is remek alternatíva.
Csokis-sajtkrémes keksz
Hozzávalók a tésztához:
A krémhez:
Elkészítés:
Először a száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, szódabikarbóna és só) keverjük össze egy tálban. Majd vegyünk egy másik tálat, amiben a cukrot, a joghurtot, az olajat és a tojásokat habosra keverjük. Ehhez öntsük hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük még néhány percig. A kész masszát pihentessük 30 percig a hűtőben. Az eredeti recept ezen a ponton azt javasolja, hogy töltsük a tésztát habzsákba és nyomjunk belőle kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Én nem bíbelődtem habzsákkal, hanem egy teáskanál volt a mércém és azzal adagoltam a korongokat. Bármelyik módszert is követjük, ezután 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük készre őket. A krém hozzávalóit robotgéppel keverjük habosra, majd kenjük két kihűlt kekszkorong közé.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!