Quantcast

SZEX ÉS NEW YORK

Elképesztő története van Carrie Bradshow ikonikus Carrie nyakláncának

Elképesztő története van Carrie Bradshow ikonikus Carrie nyakláncának
© Tom Kingston / Getty Images

Egészen hihetetlen, hogy milyen módon került rá ez az ikonikus ékszer Carrie nyakára!

A Szex és New York egyik főszereplőjének, a Sarah Jessica Parker által alakított Carrie Bradshawnak ikonikus Carrie nyaklánca kivételes történettel rendelkezik.

Így jött a Carrie nyaklánc ötlete

Az 1998 és a 2004 között sugárzott Szex és New York, valamint a sorozat spin-offja, az „És egyszer csak…"  tele van fantasztikus ruhadarabokkal, cipőkkel, táskákkal, valamint más kiegészítőkkel, melyekre folyamatosan fáj a divatrajongók foga. Így van ezzel a sorozat szinte minden egyes részében feltűnő Carrie nyaklánccal is, melynek egészen kivételes története van. A Szex és New York sorozat stylistja, Patricia Field most beavat minket abba, hogyan is került Carrie nyakára a legendás ékszer.

„A sorozat indulásakor volt egy kis butikom New Yorkban, ahol kézzel írott keresztneves medálokat is árultam. A környékbeliek imádták, szinte minden nő és tinilány nyakán ilyen névre szóló nyaklánc lógott! Azt gondoltam, hogy megmutatom Sarah Jessicának, aki imádta az ötletet! Szinte minden egyes epizódban felbukkant a nyaklánc, ami Carrie önazonosságát és személyiségét jelképezte. Ki gondolta volna annak idején, hogy ilyen ikonikus lesz”

– mondta Patricia Field, aki jelenleg az Emily Párizsban sorozat stylistjaként tevékenykedik.

Fontos szerepe van a nyakláncnak a sorozatban

A Szex és New York sorozatának utolsó évadában egyébként egy külön epizód (An American Girl in Paris) van az ikonikus Carrie nyakláncnak dedikálva. Az epizódban Carrie Párizsba utazik, hogy párjával, a híres orosz művésszel, Aleksandr Petrovsky-val legyen, de vásárolgatás közben elesik egy Dior üzletben és azt hiszi, hogy végleg elveszítette a kedvenc nyakláncát.

Bár a nyakláncnak nincsen materiális értéke, Carrie-nek az ékszer az önazonosságot, a barátnőivel való bensőséges kapcsolatát, a szingli létet és New York városának szeretetét jelképezte, amit azonban azon nyomban megtalál, amint eldönti, hogy elhagyja Párizst és vele együtt Aleksandrt.

Az ikonikus nyaklánc megtalálásának módját az alábbi videón lehet megtekinteni:

Via

Még több kulisszatitok a Szex és New York szereplőiről

Sarah Jessica Parker nem hajlandó szóba állni Chris Noth-szal

Kim Catrall megdöbbentő titkokat árult el a Szex és New Yorkról

Sarah Jessica Parker borzasztó titkot őrzött az And Just Like That forgatása alatt