Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

STREAMING

A Netflix elkezdte a szigorítást, újabb összeget kell fizetni a filmnézésért

2023. május 24.

1 perc olvasás

Kurucz Barbara

Netflix sorozat streaming havidíj
A Netflix elkezdte a szigorítást, újabb összeget kell fizetni a filmnézésért
© Getty Images

A Netflix már korábban bejelentette, hogy a cég szeretné megszüntetni a jelszómegosztást, most újabb országban vezették be a rendszert. 


Régóta terjed a hír, miszerint a Netflix szeretne szigorítani a felhasználási feltételeken. Korábban a jelszómegosztás nem jelentett problémát a streaming-óriás számára, ám nagyon úgy fest, szeretnék, ha egyre többen fizetnének a szolgáltatásért. 

Mostantól újabb összeget kell fizetni a Netflix felhasználóinak 

A cég már korábban bejelentette, hogy szeretnék elérni, hogy egy fiókot, csak egy háztartáson belül használjanak. Ezzel akarják kiszűrni a potyázókat, a jelszómegosztást pedig büntetni fogják, ami jelen esetben plusz összeg megfizetését jelenti. 

A felhasználók már a hír bejelentésekor nagyon felháborodtak, hiszen a Netflix stratégiája sok kérdést felvet. A rendszert először Kanadában és Spanyolországban tesztelték, és nagyon úgy fest sikeres volt a tesztidőszak, mivel újabb országban, az Egyesült Királyságban tervezik bevezetni. 

A felhasználók 4,99 GBP-ért adhatnak hozzá további alfelhasználókat a fiókhoz, ezt az összeget a havidíjon felül kell fizetniük. Ám fontos, hogy ez nem automatikusan, a büntetéssel történik, mivel az ügyfeleknek külön jelezniük kell, hogy szeretnének élni ezzel a lehetőséggel. 

A rendszer egyre sikeresebb a Netflix számára, így nagy a valószínűsége, hogy idővel egyre több helyen vezetik majd be. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves