Magyar győztes a Sial d'Or versenyen
A SIAL d’Or egy nemzetközi díj, amit 1986-ban alapítottak. Ezzel az elismeréssel jutalmazzák azokat a kiemelkedő termékeket, amelyek jelentős kereskedelmi sikert értek el, esetleg egy új innovációt honosítottak meg. Az idei versenyen 29 ország képviseltette magát a világ számos pontjáról, több mint 240 termékkel, 9 kategóriában (például friss tejtermék, ízesített élelmiszer, bor stb.)
Ezen a rangos eseményen ért el első helyezést saját kategóriájában (Friss nem tejtermék) a Selfish pisztráng, ami a Budaörsi Halpiac terméke. Hogy miért érdemelte ki az első helyet? Azért, mert különleges csomagolásban vihetjük haza. Elsőre talán hihetetlennek tűnik (mi is kétszer elolvastuk a leírást), de a teljesen légmentesen lezárt zacskóval együtt kell a halat a sütőbe tenni. Ez a zacskó sütés közben megdagad, a benne pihenő hal pedig tökéletesen puhára sül. Ráadásul az ízesítésével sem kell sokat bajlódni, mert egy különleges fűszervajat is csomagolnak mellé. Ezzel a technológiával sikerül kiküszöbölni a halkészítés egyik legnagyobb rákfenéjét, a kellemetlen szagokat és az időigényes előkészítést.
Szeretnénk azt hinni, hogy az ilyen termékek révén sikerül Magyarország igen alacsony halfogyasztási kedvét kissé feljebb tornázni. Sajnos nagyon sok családban szinte csak karácsonykor kerül hal az asztalra, pedig az ideális mennyiség heti minimum 15 dkg kellene, hogy legyen.
A Halpiac innovatív termékei között egyébként nemcsak pisztrángot, hanem lazacot, vagy harcsát is találunk. Mindet a lehető legfrissebb állapotban dolgozzák fel, ráadásul mindegyik csomagolásán receptötletet is találunk. Mint például ez:
Pisztráng mandulás vajjal
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160°C fokra, a pisztrángot kivesszük a dobozból és felbontás nélkül egy tepsibe tesszük, 10 perc alatt készre sütjük. E közben egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a mandulát arany barnára pirítjuk rajta. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromot és a petrezselymet. A kész pisztrángot ezzel a mártással locsoljuk meg, burgonyával, vagy friss salátával tálaljuk.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!