A forró nyár kedvenc desszertje
Még nem tudod, mivel lepd meg hétvégén a gyerkőcöket? Esetleg a baráti társaságot szeretnéd elkápráztatni valami különleges édességgel? A forróságban senki nem tud majd ellenállni ezeknek a jéghideg pálcikáknak, sőt le lesznek nyűgözve, hogy te magad készítetted őket!
Fontos! A sajtkrémnek és a joghurtnak az összekeverésnél azonos hőmérsékletűnek kell lennie, különben összecsomósodik!
Hozzávalók:
20 dkg sajtkrém, szobahőmérsékletű
2 csésze natúrjoghurt, szobahőmérsékletű
Fél csésze cukor
1 teáskanál vanília cukor
20 dkg fagyasztott áfonya
1 csésze friss áfonya
Egy nagy tálban keverjük össze a sajtkrémet és a joghurtot. Egy mixerrel dolgozzuk át alaposan, amikor teljesen simára kevertük a masszát, adjuk hozzá a cukrot, majd a vaníliát. Egy másik tálban közben keverjük össze a kiolvasztott és a friss áfonyát.
Készítsük elő a jégkrém formát és félig töltsük fel a sajtkrémes masszával, majd szórjunk bele néhány áfonyaszemet, és fedjük be újra a sajtkrémmel. Helyezzük bele a pálcikákat, majd a fagyasztóban 6 órán keresztül hűtsük, amíg teljesen megszilárdul.
Forrás: http://www.sprinklebakes.com/
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!