Amerika egyik kedvenc süteménye, maga az édes bűnbeesés
A brownie is egy ilyen édesség. Írott források 1897-ben említették először. A legenda szerint egy szórakozott szakács szüleménye, aki elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába.
A brownie-t nagyon könnyen elkészíthető desszertnek tartják, egyre kell csak figyelni: nem szabad túlsütni. Rengeteg recept kering a világhálón, és a maga nemében mindegyik isteni. Mi most egy igazán autentikus változatot készítettünk: a híres New York-i Baked cukrászda receptje alapján sütöttük meg a kalóriabombát. Figyelem, gyenge idegzetűek, vagy az alakjukra kínosan ügyelők ne olvassanak tovább, elképesztő mennyiségű cukoráradat következik!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, só, kakaó). A csokoládét és a vajat kockázzuk fel, majd vízgőz felett olvasszuk össze . Ha egynemű a massza, húzzuk le a lábast a tűzről (a tálat hagyjuk a víz felett) és keverjük hozzá a kétféle cukrot, amíg nagyjából elolvad. Várjunk, hogy kissé kihűljön, majd adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliát. Kézi habverővel alaposan keverjük össze. Ez után egy nagyobb fakanállal forgassuk bele a lisztes keveréket, majd öntsük egy sütőpapírral bélelt, kb 25X35 cm-es tepsibe. Toljuk 180 °C fokra előremelegített sütőbe, és süssük 30 percig. A fél óra letelte után tűpróbával ellenőrizzük a sütit. Nem szabad túlsütni, akkor jó, ha még maradnak éppen nedves morzsadarabok a villán.
Vaníliafagyival az igazi!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!