Quantcast

Digital experience

Virtuális kiállítással ünnepel az 50 éves Manolo Blahnik

Virtuális kiállítással ünnepel az 50 éves Manolo Blahnik
© SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Teljes körű digitális visszatekintés során csodálhatjuk meg a spanyol cipőmárka ikonikus darabjait.

Kereken ötven évvel ezelőtt, 1971-ben nyitotta meg a londoni Old Church Streeten az első Manolo Blahnik butik, ezzel pedig valódi sikertörténet vette kezdetét. A tervezőt ma már a legikonikusabb cipészek között tartják számon, a divatvilág legnagyobb neveinek, köztük John Gallianónak és Oscar de la Rentának is tervezett lábbeliket, akárcsak a hollywoodi hírességeknek.

Manolo Blahnik alkotásait mindenekelőtt két kultikus sorozat, a Pusszantlak, drágám! (Absolutely fabulous) és a Szex és New York emelték az élvonalba, ezzel a legdivatosabb márkák egyikévé vált. Azóta a Manolo Blahnik-ház folyamatosan fejlődik és újít az ágazatban, hol különleges kapszulakollekciókkal (mint a Rihanna közreműködésével készült 2016-os farmercipő-kollekció), hol káprázatos és egyedi lábbelikkel.

A munkásságának ötvenedik évfordulóját ünneplő márka idén novemberben különleges módját választotta a visszatekintésnek: „A New Way of Walking” című virtuális kiállításukon idézhetjük fel a legikonikusabb Manolo-lábbeliket.

Teljeskörű digitális élmény 5 szobában

Ez az öt szobára osztott digitális kiállítás a divatház minden sarkalatos pillanatát végigköveti, és feltárja az alkotó terveinek minden komplexitását, inspirációit és kulturális utalásait, sőt a divat világában jól ismert humorérzékét is. A holland Rōnin digitális dizájnstúdió által készített virtuális világ kifejlesztése több mint 18 hónapig tartott, és a technológia gyöngyszemének ígérkezik.

Az öt különböző szoba között találjuk a „The Palette Room”-ot, amely Manolo Blahnik színek iránti szeretetéről mesél, a „The Gold Room”-ot, amelyben a tervező egyes kreációinak pazarságát ünnepelhetjük, vagy a „The 70's Room”-ot, amely, ahogy a neve is mutatja, az alkotó kezdeteinek nyomába ered.

A virtuális kiállítást ide kattintva tekintheted meg.