Boldogsággal fűszerezve
Kisgyermekként a „Mi leszel ha nagy leszel?” kérdésre mi volt csuklóból a válaszod?
A családi legendák szerint azt, hogy falusi. Később pedig azt, hogy diplomata. Ez végül így is lett, a csuda gondolta, hogy ezt követi majd egy teljesen másik pálya is. A főzőnői karriert nem terveztem az álmaimban, az meglepetésszerűen jött.
Mi az első főzős emléked?
Húslevesfőzés az apukámmal kb. ötévesen. Később, hétévesen a csörögefánk volt az első önállóan elkészített ételem, jól sikerült, de a konyha úgy nézett ki, mintha felrobbantották volna.
Mi az öt kedvenc alapanyagod a konyhában?
Citrom (február végéig tart a szezonja a Meyer citromnak, ami egy igazi celebcitrom: sima, narancssárga a héja és fűszeres, illatos, édes, érdemes sasolni a zöldségeseknél!), római kömény, koriander, chili, vanília.
Melyik az a recept, ami egyszerű, olcsó, mégis sokszínű?
Sült karfiol különböző formákban. A karfiolt rózsáira szedjük, félbevágjuk, összefogatjuk olívaolajjal, sóval, borssal, majd forró, 200°C fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg megpirul. Jöhet rá például fokhagymás joghurt és gránátalma, vagy sok petrezselyem és pirított magok. Mind a blogomon, mind az Ízes Életben igyekszem sok hasonlót megosztani.
Van valamilyen bevált méregtelenítő praktikád?
Évente egyszer a Napsugár Életházba el szoktam vonulni egy hétnapos léböjtre. Fizikailag is nagyon jót tesz, de a mentális feltöltődés része a legértékesebb, hihetetlen kreatív energiákat ad.
Hogy lehet úgy fogyókúrázni, hogy közben nem leszünk éhesek?
Tartok tőle, hogy ebben sajnos nem én vagyok a leghitelesebb és legjobb tanácsadó. Nekem a rendszertelenség és az esti evés a legnagyobb ellenségem, amikor néha ki tudtam próbálni a napi ötszöri kis adagos étkezést, az mindig szuper volt.
Hogyan iktatod ki a stresszt a mindennapjaidból?
Hetente három alkalommal Turós György edző izzaszt meg alaposan, a sport a legjobb stresszmentesítő. Az olvasás is nagyon kikapcsol és feltölt, rengeteg szépirodalmat fogyasztok. Jó időben pedig a falusi régi nagyszülői házba szoktam elvonulni, és órákig csak azt figyelem, ahogy nő a fű.
Te hogyan vigyázol az egészségedre?
Rendszeresen sportolok és jó dolgokat eszem, feldolgozott, tartósított élelmiszert minimálisat, sok zöldséget. Persze, bőven akad hiányosságom ezen a téren.
Új év, új ízek. Szerinted idén tavasszal mi lesz a slágeralapanyag a gasztronómiában?
Szerintem tavasszal mindenki meg lesz őrülve a zöld turmixokért és a préselt levekért. Klassz, hogy egyre több dzsúzbár nyílik itthon is, aktuális kedvencem a Tütü lébár, ami szerencsére éppen a szomszédomban nyílt.
Kitűzött célok 2015-re?
Kevesebb munka, több idő a magánéletre és utazásra.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!