Vitaminbombák a hidegben
Spenótos-avokádós saláta tökmaggal
Hozzávalók: 500 g bébispenót, 75 g tökmag, 2 avokádó, 1 teáskanál tökmagolaj, 1 evőkanál mogyoróolaj, ½ teáskanál só, 1 lime leve és héja
Elkészítés: A kétféle olajból, sóból és lime-ból készítsünk dresszinget. Kanalazzuk ki az avokádó húsát, és tegyük egy tálba a bébispenóttal és a tökmaggal, majd locsoljuk meg az öntettel.
Gesztenyés-pancettás saláta
Hozzávalók: 400 g salátalevél (vegyes),
400 g gesztenye,
225 g szeletelt pancetta,
2 teáskanál olívaolaj,
1 teáskanál dijoni mustár,
1 teáskanál sherry borecet,
4 evőkanál olívaolaj a dresszinghez
Elkészítés: Egy tálba készítsük elő a salátaleveleket. Vágjuk le a pancetta kérgét, és addig pirítsuk egy serpenyőben (a 2 teáskanál olívaolajon), amíg kiolvad a zsírja (kb. 4 perc). Közben vágjuk kockákra vagy csíkokra a pancettát, és azt is tegyük a serpenyőbe, majd újabb 4 percig pirítsuk, amíg aranybarna és ropogós lesz, végül pedig adjuk hozzá a gesztenyét. Miután összemelegedtek, tegyük a salátára, majd a megmaradt és kihűlt zsírból, valamint az olívaolajból, a mustárból és a borecetből készítsük el a dresszinget.
Földimogyorós sárgarépa saláta
Hozzávalók: 4 sárgarépa, 75 g sózott földimogyoró, 2 evőkanál vörösborecet, 2 evőkanál mogyoróolaj, 6 csepp szezámolaj
Elkészítés: Pucoljuk meg a sárgarépát, vágjuk vékony csíkokra, majd tegyük egy tálba a földimogyoróval, végül pedig öntsük rá az olajos-ecetes dresszinget.
Receptek forrása: nigella.com
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!