Ínycsiklandó zöldséges receptek
Hozzávalók: 225 gramm tagliatelle (lehet spagetti vagy fettuccine is), 2 tojás, finomszemű tengeri só, 1 ek. olívaolaj, 1 ek. sózatlan vaj, 3 marék szeletelt spárga és brokkoli vegyesen, apróra vágott avokádó, friss, aprított zöldfűszerek
Elkészítés: Először főzzük ki a tésztát az előírt módon, szűrjük le, és tegyük félre. Verjük fel a tojásokat egy csipet sóval. Az olívaolajat és a vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, adjuk hozzá a szeletelt spárgát, a brokkolit, kevés sót, majd fedjük le, és pároljuk roppanósra. A félretett, leszűrt tésztát újból melegítsük fel, majd amikor már forró, vegyük le a tűzről, várjunk egy percet, és keverjük hozzá a felvert tojásokat. Hagyjuk állni az egészet újabb egy percig, amíg a tojás megfő, végül pedig adjuk hozzá a párolt zöldségeket, az avokádót és a zöldfűszereket.
Tejszínes, mángoldos linguine
Hozzávalók: 250 gramm linguine, 125 gramm, egy órát vízben áztatott kesudió, 300 ml zöldségalaplé, 60 gramm fenyőmag, 2 tk. olívaolaj, 1 vékonyra szeletelt lilahagyma, 4 gerezd apróra vágott és 4 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma, 1 tk. szárított kakukkfű, ½ tk. pirospaprika, frissen őrölt fekete bors, ½ tk. só, 125 ml vörösbor és 125 ml zöldségalaplé, 500 gramm nagyobb darabokra vágott mángold, 2 ek. friss citromlé
Elkészítés: Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, és tegyük félre. A vízbe áztatott kesudióhoz adjunk hozzá 300 ml zöldségalaplét, és pürésítsük addig, amíg sima állagú lesz (kb. öt perc). Egy serpenyőben pirítsuk három percig a fenyőmagot, és ezt is tegyük félre. Öntsünk a serpenyőbe olívaolajat, és pirítsuk meg a hagymát és a szeletelt fokhagymát egy csipet sóval. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet, a pirospaprikát, a frissen őrölt feketeborsot és a mángoldot, és pároljuk két percig. A vörösbort és a zöldségalaplét forraljuk fel, és öntsük a mángoldhoz, majd főzzük addig, amíg az alkohol elpárolog, és a mángold teljesen összeesik. Ha ez kész, keverjük össze a pürésített kesudióval és a citromlével, majd öntsük a tésztára, és szórjunk rá pirított fenyőmagot.
Csalános orecchiette
Hozzávalók: 200 gramm csalán, 200 gramm kagylótészta, extraszűz olívaolaj, 1 nagyobb gerezd fokhagyma felaprítva, 1 marék pirított mandula, 3 ek. pirított szezámmag, 1 marék hagymacsíra, fetasajt ízlés szerint, finomszemű tengerisó
Elkészítés: Egy nagy fazékban forraljunk vizet, adjuk hozzá a sót ízlés szerint, és óvatosan tegyük bele a csalánt (használjunk kesztyűt, hogy ne csípjen a növény), majd főzzük fél percig, amíg összeesik. Vegyük ki a csalánt a forró vízből és tegyük hidegbe, majd szűrjük le, és robotgép segítségével aprítsuk fel. Ezt követően újból forraljuk fel a csalános vizet és abban főzzük ki a tésztát. Ha elkészült, szűrjük le, és tegyünk félre 120 milliliternyit a csalán és a tészta főzővizéből. Ezután tegyük a tésztát, az olívaolajat és a csalános vizet egy serpenyőbe, majd melegítsük össze az apróra vágott fokhagymával és a pirított magokkal. Végül halmozzuk tányérokra, szórjuk meg fetasajttal, és díszítsük hagymacsírával.
Receptek és képek: 101cookbooks.com, theppk.com
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!