Pofonegyszerű és időtakarékos fogások
Hozzávalók (ízlés szerint):
kukorica tortilla csipsz, kemény cheddar sajt, aprított sült csirkemell, friss kukorica, paradicsomos salsa, szeletelt avokádó, tükörtojás
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A tortillát oszlassuk el a tepsiben, majd tegyük rá a húst, a kukoricát és a sajtot. Süssük addig, amíg a sajt elolvad (kb. 7 perc). Közben készítsünk tükörtojást a szokásos módon, és ha minden kész, tegyük a tojást, a paradicsomos salsát és a friss, szeletelt avokádót az étel tetejére. Azonnal tálaljuk.
Csirkés tortillaleves
Hozzávalók:
1 nagy pasilla chili vagy csípős paprika, 400 g konzerv paradicsom felkockázva, 1 ek. olívaolaj, 1 kisebb hagyma aprítva, 2 gerezd durvára vágott fokhagyma, 1 l csirkealaplé, 2-3 kukorica tortilla feldarabolva, só, 100 g fagyasztott kukorica, 2 főtt és felaprított csirkemell, 1 avokádó kockára vágva, maroknyi Monterey Jack sajt reszelve, 1 lime hat gerezdre vágva
Elkészítés:
A paprikát sütőben, vagy a gáztűzhely lángján süssük meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Tegyük turmixgépbe a paradicsommal. Egy serpenyőben pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát az olívaolajon, majd ezt is tegyük a turmixgépbe és pépesítsük. Egy nagyobb lábosban kezdjük el melegíteni a paradicsomos keveréket, és ha besűrűsödött öntsük fel a csirkealaplével, sózzuk meg, majd közepes lángon főzzük kb. 15 percig. Ha kész a leves, tálaljuk, és adjuk hozzá a csirkehúst, a kukoricát, az avokádót, a reszelt sajtot, valamint a tortillát. A lime levéből ízlés szerint facsarjunk hozzá.
Csirkés taco salsa frescával
Hozzávalók:
A csirkés töltelékhez: 900 g kicsontozott csirkecomb, 1 nagy hagyma negyedelve, 5 gerezd összetört fokhagyma, 2 babérlevél, 1 ek. őrölt kömény, szárított chili ízlés szerint, só és bors
A salsa frescához: 2 nagy paradicsom apróra vágva, 1 közepes hagyma darálva, ¼ tk. darált fokhagyma, 1 jalapeno paprika felaprítva, 50 g apróra vágott korianderlevél, 1 ek. friss citromlé, só és frissen őrölt bors
saláta és egyéb szezonális zöldségek ízlés szerint, taco kagyló
Elkészítés:
A csirkés töltelékhez tegyük a hozzávalókat egy magas falú serpenyőbe, és öntsük fel annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Forraljuk fel, majd a tetején keletkező habtól szabaduljunk meg. Ezután alacsonyabb fokozaton főzzük 30 percig, amíg a hús megpuhul. Ha kész, a húst vegyük ki a fűszeres léből és hagyjuk hűlni, majd az ujjainkkal tépjük falatnyi darabokra. A salsa frescához tegyük a hozzávalókat egy tálba, és hagyjuk állni legalább 15 percig, amíg az ízek összeérnek. A salátát, a zöldségeket, a húst és a salsa frescát halmozzuk taco kagylókba és tálaljuk.
Receptek és képek: joythebaker.com, acozykitchen.com, smittenkitchen.com
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!