Finom és egészséges receptek
Hozzávalók: 450 g szikkadt kenyér kisebb kockákra vágva, 4 gerezd apróra vágott fokhagyma, 1 mogyoróhagyma apróra vágva, 1 ek. friss kakukkfű, só, 60 ml olívaolaj, 1 csomag spárga kisebb darabokra vágva, 350 g borsó, 4 marék spenót, 1 kis marék bazsalikomlevél
Elkészítés: A fokhagymát, a mogyoróhagymát, a kakukkfüvet, a sót és az olívaolajat keverjük össze a kenyérkockákkal. Melegítsük elő a sütőt 350 fokra, és egy tepsiben süssük aranybarnára a fűszeres kenyeret 15 perc alatt. Egy nagyobb serpenyőbe öntsünk olívaolajat, kevés vizet, adjunk hozzá egy csipet sót, és amikor felforr, dobjuk bele a spárgát. Miután lefedve pároltuk fél percig, adjuk hozzá a borsót, és pároljuk pár másodpercig, végül pedig a spenótot. Fedjük le és főzzük addig, amíg a spenót összeesik. Tegyük a pirított kenyeret egy nagy tálba, borítsuk rá a zöldségeket a levükkel együtt, és keverjük össze. Végül adjuk hozzá a bazsalikomot is.
Mennyei saláta minden napra
Hozzávalók: 1 csomag zöld salátakeverék, 1 kis fej radicchio durvára vágva, 10 zöldbab párolva és kisebb darabokra vágva, 1 cékla megsütve, meghámozva és apró kockákra vágva, 150 g konzerv csicseriborsó, 100 g ricotta, 1 ek. aprított mogyoróhagyma, 1 gerezd aprított fokhagyma, 3 ek. balzsamecet, 2 tk. barnacukor, 118 ml olívaolaj, só, bors
Elkészítés: A céklát alaposan mossuk meg, és alufóliába csomagolva süssük 40 percig, 200 fokos sütőben. Ha kihűlt, hámozzuk meg, és vágjuk kisebb kockákra. A zöldségeket és a céklát tegyük egy tálba. Az öntethez keverjük össze a mogyoróhagymát, a fokhagymát, az olívaolajat, a balzsamecetet, a barnacukrot és adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot, majd jól keverjük össze. Locsoljuk meg vele a salátát, és szórjuk rá a ricottát.
Kelbimbó saláta
Hozzávalók: 680 g friss kelbimbó, 3 ek. olívaolaj, 2-3 ek. frissen facsart citromlé, 1 tk. friss kakukkfű, 125 g aprított metélőhagyma, 2-3 nagy csipet só, 300 g pirított mogyoró durvára törve, 60 g parmezán vékonyra vágva
Elkészítés: A kelbimbót egy nagyobb késsel, óvatosan vágjuk vékony szeletekre. Tegyük egy nagyobb tálba, és a sajt kivételével adjunk hozzá mindent. Végül keverjük össze a salátát a sajttal, és tálaljuk.
Receptek és képek: spoonforkbacon.com, 101cookbooks.com
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!