Quantcast

#movienight

10 karácsonyi film a Netflixen, amit látnod kell idén!

10 karácsonyi film a Netflixen, amit látnod kell idén!
© Netflix

Egy pohár bor, némi hangulatvilágítás, és kezdődhet is az ünnepekre hangolódós mozieste! 

Nem állítjuk, hogy a filmtörténet legkiemelkedőbb alkotásai sorakoznak a Netflix karácsonyi kínálatában, de valahogy mégis hozzátartozik az ünnepi készülődéshez pár habkönnyű vígjáték vagy romantikus családi mozi végignézése a hosszú, téli estéken. A Netflix idén sem hagy minket újdonság nélkül: összegyűjtöttünk 9 karácsonyi filmet, amik idén debütáltak a platformon. Mindegyik tökéletes választás egy bekuckózós estéhez! 

Mikulás család

A holland saga első részét tavaly mutatták be, ám itthon az idei évtől streamelhető ez az egyszerre keserédes és vidám családi mozi. Jules (Mo Bakker) utálja a karácsonyt, ám amikor a nagypapája megbetegszik, hirtelen megismeri családja varázslatos örökségét – és rájön, hogy ő az egyetlen remény az ünnepek megmentésére.

A szerelem illata

Natalie (Nina Dobrev), a Los Angeles-i újságíró reménytelenül romantikus, mégis ő az örök szingli. Ám úgy tűnik, a dolgok jobbra fordulnak, amikor egy társkereső appon ráakad a tengerparti álompasira, Tagre (Darren Barnet), akibe egyből beleszeret. Repülőre száll, hogy meglepje karácsonykor szerelmét, azonban kiderül, hogy csúnyán átverték: Tag gyerekkori barátjával, Josh-sal (Jimmy O. Yang) beszélgetett végig, aki ugyancsak balszerencsés a szerelemben. Habkönnyű romantikus vígjáték, ami sokak szívét meghódította már.

Télapó visszatért

Talán nem tartozik a legütősebb Netflix-alkotások közé, de az mindenképp kárpótolhat, hogy a filmszakma négy tapasztalt színésze, Kelsey Grammer, John Cleese, Elizabeth Hurley és Caroline Quentin is szerepet kapott ebben a vígjátékban. Négy elhidegült testvér gyorstalpaló tanfolyamot kap a családi összetartásról, amikor a már nem tudni mióta eltűnt apjuk karácsonykor újra felbukkan a család elegáns kastélyában. Igazi angol humorral operáló mozi, ami a műfajhoz képest egészen korrektül kibontakozik.

Karácsonyi cserebere 3.: Szerelmes csillagok

A nagy sikernek örvendő Karácsonyi cserebere-sorozatnak idén már a harmadik része jelent meg – és Vanessa Hudgens ezúttal is több szerepet alakít a filmben. Amikor egy felbecsülhetetlen értékű ereklyét ellopnak, Margit királynő és Stacy hercegnő Margit merész unokatestvérének (Fiona Hudgens) segítségét kéri, aki összefog egy elegáns és titokzatos férfival a múltjából, hogy visszaszerezze az eltűnt tárgyat... újra fellobbantva egy izgalmas karácsonyi románc szikráit.

A fiú, akit Karácsonynak hívnak

A minden szempontból átlagos fiú, Nikolas (Henry Lawfull) a havas északon indul rendkívüli kalandra, hogy megtalálja apját, aki Elfhelm, a manók legendás falujának felkutatására vállalkozott. Nikolas, akit hűséges egere és a makacs rénszarvas, Blitzen kísér útjára, hamarosan felfedezi a sorsát ebben a varázslatos, komikus és kedves történetben, amely megmutatja, hogy semmi sem lehetetlen. Gyönyörű történet a Mikulás származásáról, minden érdeklődő gyermeknek (és felnőttnek).

A karácsonyi kastély

A film szereplőgárdája önmagában is figyelemfelkeltő, hiszen a nyolcvanas évek két nagyszerű színészét hozza össze: Brooke Shields és Cary Elwes kapták meg a főszerepeket. Sophie egy híres amerikai írónő, aki skóciai útja során beleszeret egy kastélyba és úgy dönt, megveszi. A tulajdonos, Myles – egy kényes skót herceg – azonban nem akarja azt eladni egy idegennek. Miközben megpróbálnak egy mindkettőjük számára kielégítő megállapodásra jutni, a pár egyik csatározásból a másikba esik. Idővel azonban kiderül: sokkal többet kaphatnak, mint amire számítottak.

Szinglilét

A film, akit mindenkinek látnia kell, akitől valaha megkérdezték már az ünnepi asztalnál, hogy hogy áll a szerelemmel. Peter (Michael Urie), aki kétségbeesetten próbálja elkerülni, hogy családja elítélje örökös szingliségéért, meggyőzi legjobb barátját, Nicket (Philemon Chambers), hogy az ünnepek alatt találkozzanak, és tegyenek úgy, mintha most már kapcsolatban lennének. Amikor azonban Peter édesanyja (Kathy Najimy) vakrandit javasol neki a jóképű edzőjével, Jamesszel (Luke Macfarlane), a terv balul sül el.

Nigériai karácsony

Meghitt karácsonyi hangulat és sok-sok szeretet járja át a megszokotthoz képest különleges helyszínen játszódó filmet. Ezúttal a fekete kontinensre, Nigériába utazunk, hogy megismerkedjünk három testvérrel, akik  különleges kihívásokkal küzdenek a magánéletükben, de az ünnepek alatt rátalálnak a szerelemre. Mindezt egy anya kitartásának köszönhetően, aki történetesen egy őrült versenyt szervez, amelynek végén hatalmas nyeremény vár rájuk: az örökli meg a családi házat, aki a leghamarabb megállapodik. 

Félresikerült karácsony

A The Patriarch című filmben megismert mogorva nagypapa, Don Servando (Héctor Bonilla) újabb kalandok elé néz. Idén karácsonykor nagyobb körben fog ünnepelni fiával, Frannal (Benny Ibarra), menyével, Almával (Jacqueline Bracamontes) és egy vidám hippikből álló közösséggel. Együtt utaznak a tengerpartra, hogy a karácsonyt Alma nagynénjénél, Doña Aliciánál(Angélica María) töltsék – a nehéz természetű nőnél, aki egy csapásra Don Servando főellenségévé válik. Amikor megkérdőjeleződik a családban betöltött pozíciója, Don Servando semmitől sem riad vissza, hogy megmutassa, Alicia egy szörnyű ember, aki csak magára gondol, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy mindenki karácsonyát elronthatja.

Karácsony Kaliforniában: Városi fények

December 16-án érkezik a tavalyi vígjáték folytatása, amelyben egy gazdag fiatalember szerény földművesnek adta ki magát, hogy egy farmer eladja neki a földje egy részét. Callie (Lauren Swickard) és Joseph (Josh Swickard) immár egy éve szerelmesek egymásba, és boldogabbak, mint valaha, a farmjukat és a borászatukat vezetik a legnagyobb idillben. Egészen addig, amíg az üzleti és családi kötelezettségek vissza nem szólítják Joseph-et a városba, a távolság pedig akár tönkre is teheti a fiatal pár szerelmét.

Forrás: Elle