Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FILMAJÁNLÓ

6 romantikus film, amit nyáron mindenkinek látnia kell

2024. június 28.

4 perc olvasás

ELLE

film filmajánló filmek romantikus filmek nyári film
6 romantikus film, amit nyáron mindenkinek látnia kell
© IMDb

Ha szereted a romantikus filmeket, akkor ezt a listát imádni fogod! 


Nyáron nincs is jobb, mint megnézni egy könnyed romantikus filmet és közben kikapcsolódni. Az évszak a filmrendezőket is számtalan alkalommal megihlette már, így kifejezetten olyan filmeket válogattunk össze, amelyek nyáron játszódnak!  

Szerelmünk lapjai 

Egy igazi klasszikussal kezdjük a listát, amit talán már mindenki látott, de mégsem maradhat ki a felsorolásból. A Noah és Allie szerelmét feldolgozó film már szinte a klasszikusok közé tartozik, és mondhatni megunhatatlan a történet. Allie és Noah fiatalon találkoznak, és viszonylag hamar szerelembe esnek, és felejthetetlen heteket töltenek el együtt. Ám a lány családja nem örül a fiatalok szerelmének, hiszen Noah jóval szerényebb körülmények közül származik. Egy csúnya szakítás után megszakad közöttük a kapcsolat, a kérdés már csak az, vajon visszatalálnak egymáshoz? 

Mamma Mia! 

Újabb klasszikussal folytatjuk a felsorolást, ami mindenkit nagyon hamar elrepít egy álomvilágba, ahol a víz szikrázóan kék, és mindenhol ABBA slágerek szólnak. Sophie az édesanyjával él egy festői görög szigeten, nem sokat tud az édesapjáról, hiszen sosem találkoztak. Ám egy véletlennek köszönhetően megtalálja Donna, az édesanyja naplóit, ezután arra jut, hogy az ebben szereplő három férfi közül lehet valaki az apja. Szeretné, ha az édesapja vezetné az oltárhoz az esküvőjén, ezért mindhármat meghívja. Ekkor kezdődnek a bonyodalmak. 

Szólíts a neveden

A 17 éves Elio számára ez a nyár tökéletes Észak-Olaszországban, minden évben ott töltik a nyarakat egy ódon villában. Mivel Elio apja művészettörténész, ezért minden nyáron néhány hétre befogadja egy tanítványát. Ebben az évben Oliver érkezik, aki a disszertációján dolgozik. Az érkezése megzavarja a harmóniát, éppen ezért ez a nyár más lesz, mint a többi, miután véget ér, semmi lesz ugyanolyan

Végtelen szerelem 

Jade mindig is nagyon szorgalmas lány volt, akinek az iskola volt az első. Ezzel szemben David sokkal nyíltabb, kevésbé koncentrált a tanulásra. Évek óta tetszik neki Jade, akivel a ballagási buli után szerelem szövődik köztük. Hamarosan mély kötelék alakul ki, amit Jade apja nem néz jó szemmel. A két fiatal teljesen más közegből jön, így kérdéses, hogy meddig tart ki a szerelmük. Ha szereted a Szerelmünk lapjait, ez a film is tetszeni fog. 

Mielőtt felkel a Nap 

Újabb klasszikus, amit nyáron szinte kötelező megnézni. Jesse és Celine a Budapestről Bécsbe tartó vonaton ismerkednek meg. Egyből érzik a szikrát kettőjük között, ezért amikor megérkeznek az osztrák fővárosba, Jesse arra kéri a lányt, hogy tartson vele a bécsi éjszakába. Celine igent mind, így együtt töltik azt a néhány órát, ami napkeltéig maradt. A kapcsolatuk végül szerelemben teljesedik ki, a kérdés már csak az, mi lesz, ha felkel a nap. A filmnek készült két folytatása is, ezeket szintén érdemes megnézni. 

A tökéletes párosítás 

Lola Los Angelesben él, és egy borokkal foglalkozó cégnél dolgozik. Eddig minden jól alakult az életében, de egyre jobban bosszantja, hogy a főnöke nem ismeri el a teljesítményét. Ezért felmond, saját céget alapít, és eldönti, hogy megszerez ügyfélnek egy híres ausztrál borászatot. Ehhez viszont át kell utaznia a fél világot, és még a családi borászat tulajdonosait is meg kell győznie. A dolog nem egyszerű, pláne, hogy megismeri Maxet, így a dolog csak még bonyolultabbá válik.  

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves