Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FILMAJÁNLÓ

6 romantikus film, amit kár lenne kihagyni tavasszal

2024. április 19.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

romantikus ajánló filmajánló romantikus filmek
6 romantikus film, amit kár lenne kihagyni tavasszal
© IMDb

Megérkezett a tavasz, ez pedig azt is jelenti, hogy ideje megnézni ezeket a vidám, romantikus filmeket, melyektől azonnal jobb lesz a hangulatod! 


Tavasszal kihagyhatatlanok a romantikus filmek, melyek mindenkinek az életébe vidámságot, melegséget visznek. Összegyűjtöttük a legnagyobb klasszikusokat, amelyek egyszerre szívhez szólóak, mégis szórakoztatóak!

Emma

Jane Austin klasszikusát számos alkalommal feldolgozták már, most a 2020-as verziót választottuk ki, ami a divatrajongóknak is elnyeri a tetszését. A történetet bizonyára ismered, a főszereplő Emma Woodhouse, a gazdag, fiatal nő, aki az 1800-as években az édesapja fényűző birtokán él. Emma nem szeretne férjhez menni, de szívesen hoz össze párokat, ez pedig alkalmanként bonyodalmakat szül. A nőnek eltökélt szándéka, hogy megfelelő párt talál a barátnője, Harriet számára, aki egy árva, és nem ismeri a szüleit. 

A szerelem hálójában 

Újabb klasszikus, amit egyszerűen nem lehet megunni. A Meg Ryan és Tom Hanks főszereplésével készült filmet legalább egyszer mindenkinek látnia kell. Kathleen csodálatos könyvesboltot üzemeltet, viszonylag jól is megy az üzlet, ám az egyik nap az utca túloldalán egy modern könyváruház nyitja meg a kapuit. A boltot Joe vezeti, ami nem annyira csodás, de cserébe sokkal nagyobb. A két üzletvezető hamar ellenséggé válik, annak ellenére, hogy esténként név nélkül leveleznek egymással, és hamarosan egymásba is szeretnek. 

10 dolog, amit utálok benned

Bianca az iskola egyik legnépszerűbb lánya, akit csakis akkor enged el az apja randizni, ha a nővére, Kat is ismerkedik fiúkkal. Ám van egy probléma: Kat nem randizik, sőt, kifejezetten megijeszti a gimnáziumban a fiúkat. Ezért Cameron, Bianca új barátja, kitalálja, hogy fizet az egyik társának, hívja el randizni a lányt. Patrick eleinte kötelességből randizik a lánnyal, de hamarosan mindketten rájönnek, nem is utálják egymást annyira. 

Ízek, imák, szerelmek 

Az Elizabeth Gilbert regényéből készült filmben minden benne van, ami kell egy szórakoztató, mégis elgondolkodtató mozihoz. Liz sikeres író, férjével New Yorkban élnek, mondhatni tökéletes az élete, legalábbis sokan ezt gondolják. Ő azonban nem boldog, ezért úgy dönt, kilép a házasságából, szakít az addigi életével, és eldönti, 1 évig utazgatni fog. Három országot látogat meg, az út végén megtalálja önmagát és a szerelmet is. 

A randiguru

Talán az egyik legszórakoztatóbb film a listában, aminek a népszerűsége az elmúlt évtizedek alatt sem halványult el. Alex hivatásos randidoktor, aki megtanítja a férfiaknak hogyan hívják randira álmaik nőjét. Az üzlet nagyon jövedelmező, és minden jól is megy, amíg a férfi meg nem ismeri Sarát. A nőnél nem működnek a hódítási technikái, ezért még jobban felkelti az érdeklődését. 

Előző életek 

Gyerekként Nora és Hae-sung legjobb barátok voltak. Ám Nora családja elköltözött, így megszakadt köztük a kapcsolat. 20 évvel később, az internetnek köszönhetően felveszik a kapcsolatot. Az életük azonban nagyon másként fest: Nora sikeres írónő, New Yorkban él, és komoly párkapcsolata van, Hae-sung viszont csak sodródik az életben. A két barát ismét kötődni kezd egymáshoz, új érzelmek jelennek meg, a személyes találkozás pedig csak még jobban felforgatja a dolgokat. Egy szívszorító és valóságos romantikus történet bontakozik ki, melyet nehéz megállni sírás nélkül. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves