Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FILMAJÁNLÓ

Itt a lista! Ezek minden idők legnépszerűbb romantikus vígjátékai

2024. augusztus 23.

4 perc olvasás

Kurucz Barbara

film filmajánló romantikus film romantikus vígjáték
Itt a lista! Ezek minden idők legnépszerűbb romantikus vígjátékai
© Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Ha igazán jó romantikus vígjátékot szeretnél nézni, mutatjuk a legsikeresebbeket! 


Az elmúlt évtizedekben számtalan romantikus vígjáték készült. A rendezők pedig szívesen készítenek könnyed, szórakoztató filmeket, melyek esetében garantált a boldog befejezés. Akadnak jobb és rosszabb alkotások, most a legsikeresebbek közül válogattunk, amelyeket mindenkinek látnia kell! 

Ezek a lépnépszerűbb romantikus vígjátékok

A romkomokat nem lehet megunni, hiszen a történetek mindig nagyon szórakoztatóak. Legtöbbször hasonló fordulatokra számíthatnak a nézők, ugyanakkor egyre gyakrabban jelennek meg a komolyabb témák. Ha szereted a romantikus filmeket, akkor ezek az alkotások sem okoznak majd csalódást! 

Szerelmes Shakespeare 

Will, a kor ünnepelt írója alkotói válságba szenved. Éppen egy új darabot tervez színpadra vinni, ami a Rómeó és Ethel nevet kapta. Szeretné megtalálni a tökéletes Rómeót, de egyik színész sem nyeri el a tetszését. Ekkor érkezik meg a meghallgatásra a fiatal Viola de Lesseps, aki egy gazdag kereskedő lánya. Viola álnéven mutatkozik be, hiszen akkoriban csak a férfiak lehettek színészek. Thomas Kentként megszerzi a főszerepet, de William előtt hamar lelepleződik a titka, miközben apránként szerelem szövődik közöttük. A történetük azonban nem olyan egyszerű, hiszen rengeteg akadály kerül az útjukba. 

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt

Andie Anderson egy népszerű magazinnál dolgozik. Andie egyik legjobb barátnője, Michelle szívét ismét összetörik, innen jön az ötlet, kideríti, hogy mi az, amitől a pasik sikítva menekülnek egy kapcsolatban. Eldönti tehát, hogy randizni kezd egy ismeretlennel, majd 10 nap alatt bevet mindent, ami szerinte elüldözi a férfiakat. Ám az alany, akivel összehozza a sors nem más, mint Ben, akit nem lehet csak olyan könnyen lerázni. Ben ugyanis fogadást köt, hogy el tudja érni, Andie 10 nap alatt beleszeressen. Eleinte könnyed kapcsolatnak indul a dolog, akkor kezd bonyolódni minden, amikor mélyebb érzéseket kezdenek táplálni egymás iránt.  

Sztárom a párom 

Valódi klasszikus, amit a 90-es években talán mindenki látott. Will egy londoni könyvesboltban dolgozik, és nem is lehetne átlagosabb az élete. Az egyik nap azonban összefut az ünnepelt filmsztárral, Annával. A nő az új filmjét népszerűsíti Londonban, Willt pedig igazán váratlanul érte a felbukkanása. Hamar kialakul közöttük a szimpátia, Anna pedig nagyon könnyen beilleszkedik Will környezetébe, ám a dolgok nem ennyire egyszerűek, mivel egy világ választja el őket egymástól. 

Álljon meg a nászmenet!

Julianne és Michael szó szerint elválaszthatatlanok. Már kamaszként is barátok voltak, azóta pedig csak szorosabb lett a kapcsolatuk. Úgy tűnik, ezen nem is szeretnének változtatni, ám egy napon Michael bejelenti, megtalálta az igazit, és hamarosan feleségül veszi egy milliárdos lányát, Kimit. Julianne azonban úgy érzi, hatalmas hibát követett el, mert számára Michael az igazi. Rádöbben, hogy szerelmes a legjobb barátjába, ezért mindent elkövet, hogy megváltoztassa az eseményeket, és ő legyen a menyasszony. Ehhez első lépésként szerez egy kamubarátot, aki a kérőjének adja ki magát. 

Mindenütt nő 

Melanie Carmichael New Yorkban él és sikeres divattervező. A barátja a város polgármesterének a fia, aki egy váratlan pillanatban megkéri a kezét. Minden adott a boldogsághoz, de van egy apró probléma: Melanie már házas. Ahhoz, hogy ismét férjhez mehessen, először el kell válnia. Mel Alabamába utazik, hogy felkeresse a férjét, és rávegye Jake-et, írja alá a válási papírokat. Ez azonban nem annyira egyszerű küldetés, mivel Jake nem igazán akar válni. Melanie mindent bevet, de a dolgok csak bonyolódni kezdenek, amikor felbukkan a nő vőlegénye, Andrew. 

Bazi nagy görög lagzi

Tula Portokalosz Chicagóban él a családjával, és az apja görög éttermében dolgozik. Nagyon boldogtalan, mivel úgy érzi, nem halad az élete, miközben mindenki azt várja el tőle, hogy találjon egy görög férfit és legyen a felesége. Tula azonban tanulni szeretne, ezért ráveszi az apját, hogy a helyi főiskolán tanulhasson. Ezután a családi utazási irodában kezd el dolgozni, majd megismeri Ian Millert, egy amerikai tanárt, akivel pillanatok alatt megkedvelik egymást. A bonyodalmak pedig csak ekkor kezdődnek, hiszen nem görög. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves