Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FILMAJÁNLÓ

6 könnyed film, ami tökéletes nyári estékre

2024. július 12.

4 perc olvasás

ELLE

film filmajánló filmek nyári film
6 könnyed film, ami tökéletes nyári estékre
© Applehead Pictures / Collection ChristopheL via AFP

Nincs is jobb egy nyári estén, mint lazítani, egy könnyed filmmel. Mutatjuk a kedvenceinket! 


A nyár a filmrendezők egyik kedvenc témája, hiszen az elmúlt évtizedekben számtalan olyan alkotás készült, amelyik az év legmelegebb időszakában játszódik. Most kifejezetten könnyed filmeket gyűjtöttünk össze, melyek szórakoztatnak, megnevettetnek egy nyári estén. 

Mamma Mia! 

Mondhatni egy klasszikussal kezdjük a listát, amit biztosan már mindenki látott! Ám nem tudjuk megunni a vidám, romantikus nyári hangulatú filmet, ami az ABBA-slágerektől válik igazán bulissá! Sophie az édesanyjával él egy festői görög szigeten, nem sokat tud az édesapjáról, hiszen sosem találkoztak. Ám egy véletlennek köszönhetően megtalálja Donna, az édesanyja naplóit, ezután arra jut, hogy az ebben szereplő három férfi közül lehet valaki az apja. Szeretné, ha az édesapja vezetné az oltárhoz az esküvőjén, ezért mindhármat meghívja. Ekkor kezdődnek a bonyodalmak. 

Napsütötte Toszkána 

Frances nagyon boldog volt, egészen addig amíg a házassága zátonyra nem futott. Teljesen elveszettnek érzi magát, ezért az egyik barátnője elküldi Olaszországba pihenni. Az írónő teljesen beleszeret egy elhanyagolt ódon villába. Magával ragadja a hely, ezért úgy dönt, hátat fordít az addig éltének. A felújítás azonban nem indul könnyen, és sokszor azt érzi, feladja, valami mégis maradásra bírja. 

Imádlak utálni 

A William Shakespeare Sok hűhó semmiért című műve alapján készült romantikus vígjáték az év egyik legnépszerűbb filmje lett. Bea egy kávézóban találkozik Bennel, aki kimenti egy szorult szituációból. Ezután az egész estét együtt töltik, és sokat beszélgetnek. Másnap Bea szó nélkül távozik, de végül meggondolja magát, visszamegy Ben lakására, de véletlenül meghallja, ahogyan a férfi leereszkedően beszél róla az egyik barátjának. Hónapokig nem is találkoznak, de egy családi esküvőn ismét összefutnak. Ha ez még nem lenne elég, az exeik is felbukkannak, így egyezséget kötnek, és kapcsolatot színlelnek. 

A menyasszony anyja

Emma és RJ nagyon szeretik egymást, a köteléküket egy csodás esküvővel szeretnék megpecsételni, amit Thaiföldön rendeznek meg. Az esküvőre meg is érkezik Lana, Emma anyja, és RJ apja, Will. A szülők találkozása azonban nem problémáktól mentes, mivel kiderül, hogy Lana és Will évtizedekkel ezelőtt egy párt alkottak. Igazán intenzív volt köztük a szerelem, mégis rossz véget ért. Az esküvői előkészületek közben egyre többször ébrednek fel köztük a régi érzések, miközben Lana amiatt is aggódik, hogy a lányának ugyanazt a fájdalmat kell elszenvednie, mint neki. 

Négyen egy gatyában 

Lena Kaligaris, Tibby Rollins, Carmen Lowell és Bridget Vreeland, a négy barátnő először tölti külön a nyarat. Még az utazás előtt elmennek vásárolni, és egy használtruha-üzletben találnak egy farmert, ami mind a négyüknek tökéletesen áll. Megegyeznek, hogy a nyáron a farmer lesz a közös pont az életükben. Mindenkinél egy hétig lesz, majd elküldi a következő lánynak, egy személyes üzenettel. A lányok életük nyarát élik át, ami tele van romantikával, szerelemmel és persze csalódásokkal.

Levelek Júliának 

Sophie, egy fiatal újságíró a vőlegényével Veronába utazik előnászútra. A férfi az egész út alatt beszállítókat keres az új éttermébe, így Sophie egyedül fedezi fel a várost. Egyik nap betéved Júlia házába, ahol megtalál egy 50 évvel ezelőtt írt levelet, amit Júliának címeztek. Claire beleszeretett egy Lorenzo Bartolini nevű olasz ifjúba, de kapcsolatuk megszakadt. Sophie válaszol a levélre, amit Claire meg is kap, a nő arra kéri Sophie-t segítsen neki megkeresni a férfit, aki a szerelme volt

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves