Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

EQUINOX

Így változtatja meg az életed a tavaszi napéjegyenlőség

2023. március 02.

8 perc olvasás

ELLE
asztrológia horoszkóp tavaszi napéjegyenlőség kozmikus esemény
Így változtatja meg az életed a tavaszi napéjegyenlőség
© Shutterstock

A 2023-as tavaszi napéjegyenlőség egészen más lesz, mint azt megszokhattuk.


A tavasz a Kos havának első napjával kezdődik, ami az északi féltekén egybe esik a tavaszi napéjegyenlőséggel. Miután a téli hónapokat begubózva töltöttük a négy fal között, mostanra már tárt karokkal várjuk, hogy magunkhoz öleljünk mindent, amit ennek a tüzes, újdonságra nyitott jegynek az energiái magukkal hozhatnak.

Lassan a testtel!

A tavaszi napéjegyenlőség ideje alatt mindannyian olyanok vagyunk akár az ébredező természet, lassacskán bújunk elő a télen magunk köré húzott falak közül. Nem szabad minden energiánkat már az év ilyen korai szakaszán elhasználnunk. Pláne, ha figyelembe vesszük a következőket: a 2023-as tavaszi napéjegyenlőség pont két jelentős kozmikus esemény közé esik. Ekkor lesz ugyanis a Szaturnusz a Halak jegyében (erre már 29 éve nem volt példa) illetve a Plútó is ekkor lép a Vízöntőbe (ilyen 245 éve nem fordult elő).

A Szaturnusz a határok és korlátozások bolygója, a Halak ezzel szemben a szárnyaló fantázia és az elmosódó határok jegye. Érzitek ezt az igen erős ellentmondást? Az életünk igencsak a feje tetejére áll majd 2023 március 7-e és 2026 február 13-a között.

A tavaszi napéjegyenlőség hozománya

Március 23-án lép a Plútó a Vízöntő jegyébe és egészen június 11-ig ott is marad. A Plútó az átalakulás bolygója, de munkáját általában a meglévő dolgok elpucolásával kezdi és utána áll neki az új és jobb felépítésének. Előző látogatásának köszönhettük például a francia forradalmat. Habár igazi munkáját majd csak 2024 november 19-étől kezdi meg, már most érezhetjük a változás előszelét. Vajon mit kell majd feladnunk ez alkalommal, milyen idejétmúlt gondolatokat, társadalmi normákat kell majd elengednünk a kollektív növekedés érdekében?

Bizony, változás van a levegőben, így már most érdemes felkészülnöd rá, hogy idén tavasszal egy kicsivel többel kell majd zsonglőrködnöd, mint azt korábban megszokhattad. De mit is jelent ez pontosan a te csillagjegyed számára?

tavaszi_napejegyenloseg_elle
Fotó: Shutterstock

A tűz jegyek: Kos, Oroszlán és Nyilas 


Mikor fordult elő utoljára olyan, hogy valami spontán kalandra, vagy szórakoztató tevékenységre adtad volna a fejed? Ahogy lassan a Kos jegyébe lépünk, a napéjegyenlőség számodra is egyfajta ébredést hoz majd el. Itt az ideje, hogy újra belevesd magad abba, amit egykor oly nagy szenvedéllyel űztél: most rád vár az a bizonyos fontos projekt, a testmozgás, vagy akár az a hobbid, amit korábban imádtál mégis feladni kényszerültél.

Egy dolgot ne felejts el azonban, másoknak is vannak szükségleteik. Hajlamos lehetsz arra, hogy belefeledkezve az új élmények, és a tavasz okozta pörgésbe megfeledkezz azokról, akik körülvesznek téged. Ha elvárod, hogy családod és barátaid támogassanak, néha neked is rendelkezésre kell állnod számukra. Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy ideig-óráig nem foglalkozhatsz azzal, amivel igazán szeretnél.

A Plútó Vízöntő viszont számodra is átalakulást hoz. Mivel a tüzes jegyek hajlamosak kegyetlen szópárbajokba bonyolódni, és szavaikkal vérig sérteni másokat így ezen a területen kell majd változásokat eszközölniük. Ne hagyd, hogy a dühöd vagy a temperamentumod vezessen, találj olyan megoldásokat a mondanivalód kifejezésére, amivel nem indítassz nyíltan háborút a másik fél ellen. Ez a tavasz megtanít majd rá, hogy azzal is csodálatos eredményeket tudsz elérni, ha kevesebbet mondassz és többet hallgatsz másokra!


A föld jegyek: Bika, Szűz és Bak 


Kétségtelen, hogy te vagy a legelfoglaltabb mind közül, de mikor álltál meg utoljára egy pillanatra és figyeltél egy kicsit a belső hangodra? A napéjegyenlőség kinyitja a kapukat a belső fejlődés felé; kényeztesd magad wellness kezelésekkel, alakítsd át az otthonod, és tölts minél több értékes időt azokkal, akik fontosak számodra!

Na de kik is azok? Kicsit bőkezűen osztogattad figyelmed és érzelmeidet az elmúlt időszakban, mindenkihez volt egy-két jó szavad csak magadhoz nem maradt. Itt az idő, hogy kicsit szűkebbre szabd belső körödet és tényleg csak azokra áldozz az energiádból, akik méltóak rá.

A gyakorlatias föld jegyek, imádnak mindent ami mérhető vagy megszámlálható, legyen az az Instagram like-jaik száma, vagy a bankszámlájuk egyenlege. Szerencséd van, mert a Plútó idén tavasszal fontos karrierbéli változásokat hoz, amik jelentősen kihatnak majd pénzügyeidre is. De vigyázz! Nem szabad túlhajtanod magad, de túl lazára se vedd a dolgot. Az járjon a fejedben, hogy a valódi értéked önmagadban rejlik és nem abban, hogy mennyit keresel vagy milyen pozíció szerepel a névjegykártyádon!

tavaszi_napejegyenloseg_elle
Fotó: Shutterstock

 

A levegő jegyek: Ikrek, Mérleg és Vízöntő


Törj ki a burokból, amit a pandémia alatt felhúztál magad köré, és mutasd meg mindenkinek ki is a társaság középpontja! A tavaszi napéjegyenlőség lehetőséget ad, hogy újra felfedezd a közösséghez tartozás és a baráti összejövetelek örömét. Keresd fel ismerőseidet, hívd meg egy kávéra régi barátaidat, kollégáidat. Ismerkedj! Fedezz fel új helyeket: ebédelj máshol, vagy variáld a hazafele vezető utat. Teremtsd meg a lehetőséget arra, hogy új embereket is megismerhess, nem fogod megbánni!

Azonban arra figyelj, hogy csak addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér! Az élet valóban drága, de lássuk be te sem vagy épp az a spórolós fajta. Ha túl könnyen bánsz a pénzzel ezekben az időkben, megütheted a bokád. Nyugodj meg az erőfeszítések, amiket teszel – anyagi javaid növelése érdekében – hamarosan megtérülnek, de addig is fontold meg kétszer a nagyobb kiadásokat.

Az emberközpontú levegő jegyek hajlamosak túlságosan önfeláldozóak lenni. A Vízöntőben tartózkodó Plútó azonban figyelmeztetni fog; itt az ideje, hogy magaddal is foglalkozz és ne mindig csak másokat helyezz előtérbe! Idén tavasszal ne félj hangot adni annak, mi az amire valójában vágysz!


A víz jegyek: Rák, Skorpió és Halak


A téli hónapokban igencsak lankadt a motivációd és a teljesítőképességed. De a március újra erőt ad, hogy visszatérj a játékba. Ha elsőre nem is megy majd könnyedén, hidd el, ha kis lépésekkel kezdesz pillanatok alatt visszatalálsz régi önmagadhoz. Csinálj egy tavaszi nagytakarítást, válogasd át a ruhatárad, menj el egy jógaórára, vagy csak kezdj bele valami új dologba!

Az elmúlt időszakban – fogalmazzunk úgy, hogy – biztonsági játékos voltál. Persze fontos a dolgok megfelelő oldalán maradni, de ki tudja miről maradsz le, ha mindig csak a járt ösvényt választod? Legyél egy kicsit bátrabb és nyitottabb, mert a sors most olyan lehetőséget kínálhat, ami bár elsőre kockázatosnak tűnhet mégis pozitív irányba tereli majd az életed. Ez lehet egy utazás, amire soha nem mertél befizetni, de akár egy kolléga is, akivel már régen szemezel, de nem mertél messzebb menni a reggeli köszönésnél.

Az érzékeny víz jegyűekre amúgy is hatalmas EQ kiképzés vár, a Vízöntőben tartózkodó Plútónak hála. Itt az ideje, hogy felfedezd a mintázatokat abban, hogy kezeled a kudarcot és a fájdalmadat, nem lehet többé a pozitív gondolkodás jótékony takarója alá söpörni mindent. Ha megtalálod az utat valós érzelmeidhez, azzal ráléphetsz a gyógyulás útjára. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves