Quantcast

Anti-fur

Szőrmementes lesz az ELLE minden kiadványa

Szőrmementes lesz az ELLE minden kiadványa
© Dimény András

Az ELLE magazin büszkén jelenti be, hogy elkötelezte magát az állati szőrme népszerűsítésének megszüntetése mellett.

Az ELLE által megfogalmazott irányelv megtiltja az állati szőrmét népszerűsítő szerkesztői tartalmak megjelenését a print újságokban, weboldalain és a közösségi médiában. Ez magában foglalja, hogy a szerkesztőségi cikkekben, sajtóképeken, kifutó- és street style képeken nem szerepelhet állati szőrme. A kezdeményezés a Fur Free Alliance irányelveivel megegyező módon tiltja ezentúl az állati szőrme ábrázolását minden felületen.

Nincs több szőrme

És bár a magyar ELLE már évek óta tartja magát ehhez, most a világ összes ELLE-kiadása aláírta a megállapodást. Ezek közül 13 esetben a charta már hatályban van, 20 esetben 2022. január 1-jétől, a fennmaradó kiadások esetében pedig 2023. január 1-jétől lép életbe.

Constance Benqué, a Lagardère News és az ELLE International vezérigazgatója szerint a társadalmi szerepvállalás mindig is az ELLE egyik alappillére volt, és reméli, hogy ezzel az elkötelezettséggel az ELLE megnyitja az utat más médiumok előtt is, hogy világszerte be lehessen tiltani a szőrme népszerűsítését, ezzel is elősegítve a szőrmementes jövőt.

„Az ELLE már évek óta elkötelezett a környezetvédelem és a fenntarthatóság mellett. Az állati szőrmék jelenléte a magazin oldalain és felületein már nem felelnek meg sem a brand, sem pedig az olvasók értékrendjének. Itt az ideje tehát, hogy az ELLE nyilatkozatot tegyen ebben a kérdésben, egy olyan nyilatkozatot, amely tükrözi a környezet és az állatok védelmének fontosságát, elutasítva az állatkínzást. Az ELLE számára ez egyúttal egy lehetőség is arra, hogy növelje az állatvédelem iránti tudatosságot, erősítse a fenntartható és innovatív alternatívák iránti keresletet, és elősegítse egy humánusabb divatipar kialakulását" - nyilatkozta Valéria Bessolo LLopiz, az ELLE vezető alelnöke és nemzetközi igazgatója a Business of Fashion 2021 VOICES rendezvényén, Londonban.