Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Vacsora

Károly király meglepő ételt tiltott be a Buckingham-palotában

2022. november 21.

1 perc olvasás

Kurucz Barbara
étel angol királyi család állatvédelem III. Károly király libamáj
Károly király meglepő ételt tiltott be a Buckingham-palotában
© Fotó: WPA Pool / Getty Images

A királyi család tagjai nem fogyaszthatnak bármilyen ételt, most Károly király tiltott be egy korábban népszerű fogást. 


A királyi család tagjai, és a meghívott vendégek az ünnepi vacsorákon ínyenc fogásokat kóstolhatnak meg. Ám az már biztos, hogy Károly király legutóbbi rendelete szerint a libamáj többször nem szerepelhet az étlapon. 

Károly király ezért tiltotta be a libamájat

A Buckingham-palota közleményben jelentette be, hogy a király az összes királyi rezidenciáról kitiltotta a libamájat. Egy ideje a Clarence House és a Highgrove House szakácsai már nem készíthették el az ételt, ám most a lista tovább bővült. A változás értinti a Buckingham-palotát, illetve a vidéki rezidenciákat. 

Az uralkodó azért tiltotta ki az ételt, mert roppant erőszakos módon érik el, hogy a libák mája felhízzon. Gyakori a kényszertáplálás, ami az állat egészségének a megromlásához vezet, ezért az állatvédők már évek óta kampányolnak a termék visszaszorítása mellett. 

A PETA alelnöke nagyon örült Károly király döntésének, és kérte az embereket, hogy az uralkodóhoz hasonlóan ne készítsenek ételeket libamájjal. Még egy ajándékot is küldött neki, Alexis Gauthier vegán Michelin-csillagos séf készített egy olyan étel, ami ízében, állagában hasonlít a libamájra. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves