Quantcast

Feketelistára rakták a Luc Besssont nemi erőszakkal vádoló színésznőt

Feketelistára rakták a Luc Besssont nemi erőszakkal vádoló színésznőt
© Laurent KOFFEL/Gamma-Rapho via Getty Images

Sand Van Roy szerint nagyot fordult a karrierje, mióta előállt a történettel, jóformán castingokra se hívják.

Sand Van Roy még 2018-ban vádoltana meg nemi erőszakkal Luc Besson rendezőt, miközben fontos szerepet játszott a 2019-ben bemutatott Anna című filmjében.

A holland-belga színésznő most arról beszélt, hogy mennyire megváltozott a karrirje - különösen Franciaországban -, mióta előállt a vele történtekkel. Először is Besson sokkal rövidebbre vágta szerepét az Annában, amelynek 2019-es végső változatában így már csak röviden látható. "Erre számítottam. Miután panaszt tettem ellene, tőle nem vártam mást" - mondja erre.

Azon viszont meglepődött, hogy bár a saját elmondása szerint volt egy jó ügynöke, és jó szerepek voltak kilátásban, elmaradoztak a castingok az elmúlt három évben. Sand Van Roy szerint a "Luc Besson-ügy" komoly hatással volt a karrierjére, úgy véli, a rendező megpróbálja mindenhol "panaszkodónak" beállítani őt.

Mások is alátámasztják ezt. A francia Elle idéz egy producert is. "Amikor a neve felmerült, feketelistára került, ami azt jelenti, hogy az emberek nem akarták többé alkalmazni."

Sand Van Roy bírálta a francia igazságszolgáltatást is. A Besson elleni feljelentése még mindig vizsgálat alatt áll, az ügyészség október elején kérte az ügy elutasítását.

Forrás: Elle/FR