Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LELKI TRAUMA

„Megerőszakolták a 14 éves lányom, az elkövető a szomszédban él tovább"

2022. július 01.

3 perc olvasás

ELLE
bűncselekmény evolúciós pszichológia nemi erőszak szexuális zaklatás lelki trauma
„Megerőszakolták a 14 éves lányom, az elkövető a szomszédban él tovább"
© Shutterstock

Borzasztó dolgokat kell átélnie annak a 14 éves kislánynak és családjának, akit korábban egy 13 éves fiú erőszakolt meg. A kislány egy partiról tartott hazafelé az esti órákban, amikor a fiú berángatta egy sikátorba, és megerőszakolta tavaly októberben.

Több kislány is életre szóló traumákat szenvedett el

Mint az eljárás alatt kiderült, nem ő volt az egyetlen kislány aki a fiú áldozatául esett, a környékbeli iskolákból többeket is megerőszakolt. A fiú egyébként egy percig sem tagadta, mit követett el, azonnal beismerő vallomást tett. 

Valószínűleg a későbbiekben három éves rehabilitáción kell majd részt vennie, de jelenleg még otthon tartózkodhat. Az ítélet szerint éjszaka nem hagyhatja el a lakást, ezzel próbálják a hatóságok megakadályozni, hogy további szörnyűségeket kövessen el a tinédzser. A jelenlegi döntések értelmében fél évig mindenképpen otthonában töltheti a napokat, csak ezután lesz lehetőség arra, hogy megkezdje a javítóintézeti programot. Az áldozatokra sajnos egyáltalán nincs jó hatással az ítélet, a lányok folyamatos szorongással és pánikrohammal küzdenek, rettegésben élik az életüket, hogy bármikor felbukkanhat a kegyetlen fiú.

Kiborult a lány családja

A család csak bérli ezt a lakást, nem a saját ingatlanjuk. Így bármikor megtehetnék, hogy elköltöznek, hogy ezzel is valamennyire jóvá tegyék a hibáikat, de ők nem hajlandóak erre. Szörnyű, hogy a lányomnak szinte minden nap látnia kell. Az egyik alkalommal, amikor itt sétált a fiú, a lányom elhányta magát az idegességtől, annyira feszültté tette a találkozás.

— mondta az áldozat anyukája, akinek lánya is megszólalt.

Borzasztóan sokan csorbult a bizalmam és az önbecsülésem az eset óta. Azért nem akarok iskolába járni, mert bármikor találkozhatok vele, de én nem szeretnék. Még mindig rám törnek az emlékek, sokat sírok, sokszor bele is betegszem a stresszbe. Naponta beugranak a képek arról a szörnyű estéről. Az hogy itt van, nem engedi, hogy továbblépjek. Újra visszahozza a brutális emlékeket. 

Az áldozat anyukája is nagyon jól emlékszik arra az estére.

Azt mondta, hogy könyörgött neki, hogy hagyja abba, de nem tette. Amikor vége lett, akkor elengedte. A lányom hazaért, és azonnal a szobájába rohant. Hallottam, hogy nagyon sír. Megkérdeztem mi a baj, de nem mondott semmit. Azt hittem, csak összeveszett egy barátjával. A következő napon sem mozdult ki a szobából, csak egy falatot evett egész nap. 

Végül amikor a lány hétfőn iskolába ment, az egyik tanára értesítette az anyukát, hogy mi történt. 

Kiderült, hogy aznap este másik öt lányt is megerőszakolt a fiú. Az egyikük pedig jelentette ezt. Aztán beszélt vele erről a lányom is, és így kiderült, hogy ő az egyik. 

A családnak mindössze annyi kérése maradt, hogy a fiú és családja költözzenek el, ám sajnos a törvény sem az ő oldalukon áll. 

A rendőrök azt mondták, hogy ha 100 méteres körzetünkben élne, akkor könnyedén meg lehetne oldani a helyzetet jogi úton. De mivel 120 méterre lakik, így elfogytak az eszközeink. 

— mesélte az áldozat édesapja. 

Via 


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves